Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Žagara izcilais sniegums pirmo reizi ieved Latvijas U-18 izlasi EČ finālā

Latvijas U-18 jauniešu basketbola izlase sestdien Rīgā Eiropas čempionāta pusfināla spēlē ar izcilu komandas līdera Artūra Žagara sniegumu pārspēja Krievijas vienaudžus, pirmos reizi komandas vēsturē sasniedzot šo sacensību finālu. Latvijas U-18 basketbolisti Arēnā Rīga grūtā spēlē svinēja uzvaru ar rezultātu 91:80 (22:28, 20:15, 23:18, 26:19).

Izcilu sniegumu parādīja komandas līderis un kapteinis Artūrs Žagars, kurš guva 35 punktus, no tiem 27 sametot spēles otrajā puslaikā. Tāpat viņš izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Latvijas U-18 izlases basketbolisti piekto reizi spēlēja Eiropas čempionāta pusfinālā, bet pirmo reizi sasniedza finālu. Viņi līdz ar to atkārtoja Latvijas U-20 izlases 2013. gadā sasniegto panākumu, kas arī tika finālā, tur gan zaudējot.

Finālā Latvijas U-18 izlase tiksies ar Francijas un Serbijas mača uzvarētāju, šai spēlei sākoties plkst.20.30.

Bez Žagara 35 punktiem Latvijas izlases rindās ar 17 punktiem izcēlās arī Anrijs Miška, kamēr pa 12 punktiem sameta Artūrs Kurucs un Valters Vēveris, bet desmit punktus pievienoja Adrians Šnipke.

Tikmēr Krievijs izlasē Aleksandrs Šaškovs guva 24 punktus, bet pa 16 punktiem sameta Antons Kvitkovskihs un Ņikita Mihailovskis.

Pēc pirmā puslaika Latvijas izlase zaudēja ar 42:43, spēles sākumā nenosargājot deviņu punktu vadību, bet pēc tam atspēlējot 11 punktu deficītu. Savukārt spēles otrajā daļā Žagara "diriģētie" mājinieki veica izrāvienu, spēles beigu daļā droši nosargājot pārsvaru.

Otrā pusfināla duelī Serbija pārspēja Franciju un līdz ar to būs Latvijas junioru pretiniece cīņā par zeltu. Visas četras komandas jau ir nodrošinājušas ceļazīmes uz nākamā gada U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Šī bija piektā reize, kad Latvijas U-18 izlases basketbolisti spēlēja Eiropas čempionāta pusfinālā, savulaik pa divām reizēm izcīnot bronzas medaļas (2007., 2010.) un ceturto vietu (1998., 2013.). Pēdējos gados starts gan nav bijis tik veiksmīgs - desmitā (2015.), 13. (2016.) un 16. vieta (2017.).

Tāpat šī ir trešā reize, kad ir izcīnīta ceļazīme uz Pasaules kausu U-19 komandām. Pirmo reizi Pasaules kausā Latvija spēlēja 1999.gadā, kad ieņēma devīto vietu, bet 2011.gadā, kad turnīrs notika Latvijā, tā ieņēma desmito pozīciju.

Top komentāri

Neslāvs
N
Mēs sitīsim tos utainos arvien, arvien...(Ik katru sestdien's vakaru)
Malvine
M
Vai sis varenais Arturs Zagars ir Jura Zagara vai Andreja Zagara dels? Vai kads to zina?
Toms
T
Malaci Latvijas jauniesi! Kartejo reizi, atskiriba no Latvijas debilajiem, zagligajiem prezidentiem, ministriem, deputatiem, nes pasaule Latvijas vardu un pats galvenais ar savu suru, grutu darbu ko nespej darit Latvijas idiotiskie prezidenti, ministri, deputati, ieredni, bet si kretinu banda sev ir iedalijusi lielas algas un visu veida privlegijas. Latvijas pilsoniem sis velesanas vajagboikotet un tajas nepiedalities, jo neviena no partijam nevelas veikt si zagliga, banditiska 28. gadus pastavosa rezima reformas, ne ari atcelt likumus Par OIK, Par prezidentu privlegiju atcelsanu, Par diplomatu izdienas pensijas likuma atcelsanu un nevelas sizofrenika Repses lkvideta Cela fonda atjaunosanu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi