Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Žagars sezonas noslēgumā varētu tikt pie lielākas teikšanas Joventut rindās

Latvijas izlases basketbolista Artūra Žagara pārstāvētā Spānijas čempionāta (ACB) vienība Badalonas Joventut šo sezonu Valensijā apņēmusies noslēgt vien septiņu spēlētāju sastāvā, ceturtdien ziņoja klubs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ACB klubi 27.maijā lēma sezonas atlikušo daļu aizvadīt Valensijas pilsētā.

Ceturtdien Joventut savos sociālajos tīklos ievietoja bildi, kurā redzami vien septiņi melnos kreklos tērpti basketbolisti. Viņu pulkā bija arī talantīgais latvietis Žagars, kuram tādējādi sezonas izskaņā varētu būt lielāka loma komandas sniegumā.

Uz Valensiju bez Žagara dosies arī Neno Dimitrijevičs, Havi Lopess-Arostegi, Alberts Ventura, Peps Buskets, Žuels Parra un Arno Parrado.

Zīmīgi, ka šī sastāva vidējais vecums ir 22 gadi, bet Parrado tā būs debija Spānijas spēcīgākajā līgā.

Plānots, ka sezonas noslēguma daļa Valensijā tiks aizvadīta no 17. līdz 30.jūnijam.

Parrado būs jau 122.spēlētājs, kurš ACB debitējis tieši Joventut sastāvā. Tikmēr Buskets komandai nesen pievienojās, pārnākot no pēc spēka otrās līgas (LEB Oro) vienības Alikantes HLA.

Maija beigās spāņu mediji ziņoja, ka Valensijā komandas ieradīsies nedēļu pirms plānoto maču sākuma. 

Jau ziņots, ka sezonas noslēguma izspēles formāts paredz, ka divās grupās pa sešām komandām katrā tiks noskaidrotas katras grupas labākās divas vienības, kas formātā "labākā starp piecām komandām" spēlēs par čempionu kausu. Uz otro pēc spēka līgu LEB Oro šajā variantā nevienai komandai nebūs jāizkrīt. Ja ACB sezona tiks atcelta, neviena komanda netiks kronēta par čempioniem.

Plānots, ka galvenā spēļu norises vieta būs "L'Alqueria" treniņu centrs, kurā kopumā ir izvietotas astoņas profesionālās zāles, bet vēl četrās iespējams aizvadīt treniņus.

Rolanda Šmita pārstāvētā Barcelona pēc turnīra apturēšanas ar 19 uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ir pirmā, Artūra Žagara Badalonas Joventut vienība ar deviņiem panākumiem 24 mačos ieņem 12.vietu, Rinalds Mālmanis un Mursijas UCAM ar septiņām uzvarām 22 spēlēs ir 16.pozīcijā, bet Rodija Mačohas pārstāvētais Fuenlavradas Montakit klubs ar pieciem panākumiem 22 cīņās ierindojas 17.vietā 18 klubu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi