Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Abi Latvijas pāri sasniedz ceturtdaļfinālu PČ Latīņamerikas dejās

Abi mūsu vadošie pāri ļoti labi nostartējuši Maskavā notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās, pēc četru gadu pārtraukuma ievedot Latviju ceturtdaļfinālā. Latvijas pāri uzrādīja ļoti līdzīgu rezultātu, Vincencam Torremadem ar rīdzinieci Megiju Morītu 84 pāru konkurencē ierindojoties 22.vietā, bet rīdziniekiem Maksimam Kravčenko ar Paulu Kukuti noslēdzot ceturtdaļfināla divdesmitčetrinieku, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Neskatoties uz to, ka pagājušā gada pasaules čempionātā, sasniedzot savus labākos rezultātus, Torremade/Morīte (Škutāna deju skola) ieņēma 36.vietu un Kravčenko/Kukute (SDK Dancers) ierindojās 48.vietā, šī gada pasaules čempionātā mūsu pāriem bija pamats cerēt uz vietu divdesmitčetriniekā. Šādas cerības veicināja gan pašu dejotāju progress, gan arī vairāku no pagājušā gada ceturtdaļfināla pāru nedejošana vai arī pāriešana uz profesionāļu divīziju.

Par prieku līdzjutējiem šis čempionāts mūsu dejotājiem izvērtās ļoti veiksmīgs.

Savu mērķu sasniegšanu Latvijas pāri sāka diezgan pārliecinoši. Pirmajā kārtā sešpadsmitdaļfinālā Latvijas čempionāta uzvarētāji Vincencs ar Megiju bija divdesmit pirmie un Eiropas kausa finālisti Maksims ar Paulu divdesmit otrie, bet astotdaļfinālā, kurā bija iekļuvuši 48 labākie pāri, mūsējie uzrādīja attiecīgi 18. un 20.rezultātu. Tas viņiem ļāva pirmo reizi iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kur 24 pāri sacentās par 12 vietām pusfinālā. Arī trešajā kārtā Torremade ar Morīti spēja nopelnīt nedaudz labāku vērtējumu un otro pasaules čempionātu pēc kārtas sasniegt labāko rezultātu no Latvijas pāriem, ieņemot 22.vietu. Tikmēr maijā Francijā Eiropas čempionātā labāk nostartējušie Kravčenko ar Kukuti ieguva par pusotru punktu mazāk un čempionātu pabeidza 24.vietā. Tikmēr otro gadu Kanādu pārstāvošais Latvijas dejotājs Karls Aņiščenko ar savu partneri ierindojās aiz ceturtdaļfināla 26.vietā.

Kā jau to varēja gaidīt, finālā mājinieki un pagājušā gada uzvarētāji Armēns Caturians/Svetlana Gudino tika novērtēti labāk nekā sīvākie konkurenti Marius Balans/Kristīna Mošenska (Vācija), tādējādi svinot uzvaru otro gadu pēc kārtas. Tikmēr otrs Vācijas pāris Timurs Imametdinovs ar Latvijas dejotāju Ņinu Bezzubovu diezgan droši pieveica otru mājinieku pāri Andreju Gusevu/Veru Bondarevu un otro gadu pēc kārtas ieguva bronzas medaļas. Maijā Salaspilī Eiropas kausā uzvarējušie Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova (Igaunija) atkal bija labākie no Baltijas valstīm un ar 8.vietu atkārtoja šī gada Eiropas čempionāta panākumu un sasniedza savu labāko rezultātu pasaules čempionātos.

Šajā nedēļas nogalē Liepājā norisināsies Lielais Rudens reitings, kur dažāda vecuma grupās pāri sacentīsies LA dejās un Standartdejās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi