Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar rūgtuma piegaršu

Mājās dodos nevis kā uzvarētājs un ne arī kā zaudētājs, bet ar lielu motivāciju un mācību – pēc starta pasaules čempionātā (PČ) Rijādā Latvijas Svarcelšanas federācijas mājaslapā citēts Ritvars Suharevs. Svara kategorijā līdz 73 kilogramiem Suharevs ieguva mazo bronzas medaļu raušanas disciplīnā, bet summā palika bez rezultāta, jo visi trīs mēģinājumi grūšanā bija nesekmīgi.

Šopavasar Ritvars kļuva par Eiropas čempionu (EČ) un bija viens no medaļu pretendentiem arī Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā. Ar EČ sasniegto rezultātu – 336 (152+184) kilogrami – Suharevs arī būtu PČ izcīnījis trešo vietu. Bronzu mājup aizveda Turcijas svarcēlājs Muhammeds Furkans Ezbeks, kas summā pacēla 334 (147+187) kilogramus. Sudrabu ieguva ķīnietis Vejs Jiņtins (337 (157+180)), bet izteikti pārāks par konkurentiem bija Taizemes svarcēlājs Vīrafons Vičuma, kas uzvarēja ar summā paceltajiem 349 (154+195) kilogramiem.

"Daudz pārmetu pats sev, ka pievīlu un salaidu visu dēlī," sarūgtinājumu neslēpj Ritvars. "Vissāpīgākais ir tas, ka tik daudz darba bija ieguldīts, tik daudz laika pavadīts nometnēs, tik daudz laika prom no ģimenes un draugiem... Biju atteicies pilnīgi no visa, lai tikai maksimāli sagatavotos pasaules čempionātam. Ne pa labi, ne pa kreisi – tikai un vienīgi viss veltīts sportam. Beigās rezultāts ir tāds – nekāds. Mani pat tā mazā bronzas medaļa neiepriecina, nedod prieku vai laimes sajūtu. Bet es ļoti novērtēju to, ka treneris ir saprotošs. Viņš saprot, ka kaut kas bija tāds, kam nebija jābūt."

Sportista treneris Eduards Andruškevičs norāda uz sacensību spriedzi, ko audzēknis neesot izturējis. "Fiziski viņš bija ļoti labi sagatavots, tehniski – arī labs, bet nesanāca nobeigums. Ritvars teica, ka nav varējis saņemties. Treniņos iesildīšanās zālē gāja labi, izgrūda 172 kilogramus, bet sacensībās kaut kas notika. Ne tikai tehniska kļūme, bet kaut kas psiholoģiski pārtrūka."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi