Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austrālijas opozīcija pieprasa premjeram izplatīt telefonsarunu ar Trampu

Austrālijas opozīcija trešdien pieprasījusi premjerministram Skotam Morisonam izplatīt viņa telefonsarunu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurā viņš lūdz Morisonu palīdzēt ģenerālprokuroram Bilam Bāram vākt informāciju izmeklēšanai, kuras nolūks bija diskreditēt īpašā prokurora Roberta Millera veikto izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Opozīcijas līderis Entonijs Albanīzs pieprasīja atklāt, kādu informāciju Kanbera nodevusi Vašingtonai.

Morisona birojs otrdien atzina, ka premjers personīgi piedāvājis "palīdzēt un sadarboties" ar izmeklēšanu, kura, kā cer Tramps, diskreditēs Millera secinājumus par Krievijas iejaukšanos 2016.gada vēlēšanās.

"Premjeram ir jāizskaidro, tieši kas notika. Viņam ir jāizplata atšifrējums un esošā informācija," paziņoja Albanīzs. "Tas ir diezgan neparasti. Premjeram ir jāsniedz pilns paziņojums."

Kā pirmdien ziņoja laikraksts The New York Times, atsaucoties uz divām vārdā nenosauktām ASV amatpersonām, šis lūgums sniegt informāciju Bāram izteikts nesen notikušā Trampa un Morisona telefonsarunā.

The New York Times vēstīja, ka Baltais nams ierobežojis piekļuvi šīs sarunas atšifrējumam līdzīgā veidā, kā tas tika darīts ar Trampa un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska telefonsarunu.

ASV Tieslietu ministrija veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu pirmsākumus Millera vadītajai izmeklēšanai par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās. Tramps ir vairākkārt nosodījis Millera izmeklēšanu kā "politiskas raganu medības".

The New York Times ziņoja, ka Tramps piezvanījis Morisonam, lai gūtu viņa atbalstu šai Tieslietu ministrijas izmeklēšanai, un lūdzis viņu parunāt ar Bāru.

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) sākotnējā izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos tika uzsākta pēc tam, kad FIB saņēma norādi no Austrālijas amatpersonām, ziņoja laikraksts.

Pēc tam, kad Tramps atlaida FIB direktoru Džeimsu Komiju, FIB izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos un iespējamu Trampa kampaņas norunu ar Krieviju pārņēma Millers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi