Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Balanasa izcīna pirmo Latvijas medaļu Eiropas velo orientēšanās čempionātā jaunietēm

Piektdien Polijā notikušajā Eiropas velo orientēšanās čempionāta garā distance lielisku panākumu guvusi Latvijas pārstāve, siguldiete Adele Balanasa, kura jauniešu grupā izcīnīja otro vietu un nopelnīja sudraba medaļu, kas ir Latvijas labākais panākums šajā sporta veidā jauniešu grupā, informē Latvijas izlases pārstāvis un Eiropas čempionāta komentētājs Ivars Bācis.

Piektdien Polijas ziemeļu pilsētā Ostrudā norisinājās Eiropas velo orientēšanās čempionāta otrā sacensību dienu, orientieristiem sacenšoties garajā distancē. Ceturtdien sevi ļoti labi pieteica Adele Balanasa, kura izcīnīja piekto vietu sprintā un nopelnīja tiesības piedalīties apbalvošanā. Dienu vēlāk viņa sasniedza vēl labāku rezultātu, pavadot distancē 39 minūtes un divas ar pusi minūtes piekāpjoties uzvarētājai no Lietuvas (Irmante Aļeļiunaite), un nopelnīja pirmo Latvijas medaļu sieviešu konkurencē.

"Šodien distancē izdevās tīrs brauciens bez kļūdām. Tehniskajās vietās bija jābrauc ļoti uzmanīgi, lai ne tikai izvēlētos pareizo variantu, bet arī laicīgi pamanītu tuvojošos krustojumus, kas bieži vien bija aizauguši. Esmu ļoti priecīga par šodienas rezultātu. Cerams, ka izdosies rītdien atkārtot ko līdzīgu!" stāsta pati siguldiete.

Vīru elites grupā augstāko rezultātu otro dienu pēc kārtas mūsējo rindās uzrādīja Andris Sarksņa (OK Ogre), ierindojoties 31. vietā, savukārt Mārtiņš Linde vēlreiz bija 47. vietā vairāk nekā 60 dalībnieku konkurencē. Mārtiņš Mežsargs (A2) M20 grupā jeb junioru grupā un Rūdolfs Zetmanis M17 grupā ieguva 28. vietu, bet Annija Ošāne šodien bija 17. vietā U17 grupā meitenēm.

Sestdien čempionāts turpināsies ar trešo individuālo disciplīnu - vidējo distanci. Kopā ar Latvijas izlasi uz Poliju ir devies arī šī čempionāta komentētājs Ivars Bācis, kurš komentēja arī pērn pasaules čempionātu Čehijā un 2022. gadā Eiropas čempionātu Lietuvā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi