Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bostonas maratonā uzvar Desisa un Rotiča

Slavenajā Bostonas maratonā pirmdien vīru konkurencē triumfēja Lelisa Desisa no Etiopijas, bet dāmām par labāko kļuva kenijiete Karolīna Rotiča.Desisa sacensībās triumfēja otro reizi karjerā, jo iepriekš labākais bija arī 2013.gadā. Šogad viņš distanci veica divās stundās deviņās minūtēs un 17 sekundēs, pēdējā jūdzē aizbēgot no sava tautieša Jemanes Adanes Cegaja, kurš finišēja otrais.

Savukārt trešais distanci noslēdza kenijietis Vilsons Čebats.Tikmēr dāmām Rotiča distanci noslēdza divās stundās 24 minūtēs un 55 sekundēs, šajās sacensībās uzvarot pirmoreiz. Uzvarētājai vien četras sekundes zaudēja etiopiete Mare Dibaba, bet trešā palika vēl viena šīs valsts pārstāve Buzuneša Deba, kura pērn bija otrā.Iepriekšējos divos gados sacensībās triumfēja Kenijas skrējēja Rita Jepto, kura turklāt pērn sasniedza jaunu sacensību rekordu, 42,195 kilometrus garo distanci veicot divās stundās 18 minūtēs un 57 sekundēs.Bostonas maratonā iepriekš četras reizes ļoti sekmīgi startējusi Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, kura 2006. un 2007.gadā izcīnīja otro vietu, bet 2004. un 2008.gadā ierindojās ceturtajā pozīcijā.Kā zināms, pirms diviem gadiem pie Bostonas maratona finiša līnijas notika divi sprādzieni, kuros tika nogalināti trīs cilvēki - divas jaunas sievietes un astoņgadīgs puika - un vēl 264 cilvēki tika ievainoti. Šā gada 8.aprīlī ASV zvērināto tiesa atzina apsūdzētā Džohara Carnajeva vainu spridzināšanā. 12 zvērinātajiem vajadzēja pusotru dienu, lai vienotos, ka šobrīd 21 gadu vecais Carnajevs atzīstams par vainīgu 2013.gadā sarīkotajos sprādzienos, kā arī citās ar uzbrukumu saistītās apsūdzībās. Tostarp viņš atzīts par vainīgu arī policista slepkavībā un automašīnas nolaupīšanā, kas tika pastrādāta dramatiskās teroristu vajāšanas operācijas laikā.Kopumā 32 lapaspuses garajā apsūdzības rakstā Carnajevam bija izvirzītas 30 apsūdzības, un zvērinātie Carnajeva vainu atzina visās, tostarp arī 17 apsūdzībās, kas paredz nāvessoda piemērošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi