Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Briedis: Lai pārietu supersmagajā svarā, jābūt skaidrībai, ka cīnīšos ar pašiem labākajiem

Latvijas vadošajam bokserim Mairim Briedim galvenais priekšnoteikums pāriešanai uz supersmago svaru ir skaidrība par to, ka pretī stāsies šīs divīzijas labākie bokseri.

Briedis septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla The Ring jostu.

Pēc atgriešanās Latvijā Briedis minēja, ka apsver iespēju pārietu supersmagajā svarā, kur cīnās pasaules vadošie bokseri.

"Tuvākajā laikā mums jāsaprot, vai palikt pirmajā smagajā svarā un lūkot pēc interesantām cīņām šajā divīzijā vai arī pāriet uz supersmago svaru. Taču mums jābūt skaidrībai, ka cīnīšos pret pašiem labākajiem smagsvariem," WBSS citē Brieža teikto.

Oktobra beigās savu otro cīņu supersmagajā svarā aizvadīja Brieža kādreizējais pretinieks Oleksandrs Usiks, kurš smagā cīņā pēc punktiem uzvarēja Dereku Čisoru.

"Pret Čisoru viņš sevi parādīja labi, taču tas nebija tas Usiks, kuru bijām ieraduši redzēt. Nezinu, kas bija par iemeslu, iespējams, pats Usiks to var pateikt, taču nedomāju, ka tā bija labākā viņa versija," stāsta Briedis.

Kā šonedēļ raidījumā Delfi TV ar Jāni Domburu minēja Briedis, viņš nākamo cīņu varētu aizvadīt 2021.gada pirmajā ceturksnī. Daudz ko noteiks 12.decembrī Londonā gaidāmā poļa Kšištofa Glovacka un angļa Lorensa Okolija cīņa. 

"Ja Okolijs uzvar, tad viņš kļūst par pasaules čempionu. Viņš ir anglis - tur atkal ir cita Pandoras lādīte," stāstīja Briedis. "Iespējams, nākamā cīņa būs nākamā gada pirmajā ceturksnī. To mēs redzēsim pēc decembra notikumiem. Cerams, ka aizbrauksim un klātienē visu apskatīsimies."

Glovackis, kuru Briedis apturēja WBSS pusfinālā, un Okolijs decembrī cīnīsies par vakanto Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu.

Prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) josta šobrīd pieder Kongo bokserim Ilungam Makabu, bet Pasaules Boksa asociācijā (WBA) čempions šobrīd ir francūzis Arsens Gularmirjans.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi