Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Uzvarējuši pēdējā pārbaudes turnīrā Vācijā, Latvijas florbolisti Toms Bitmanis (att. priekšplānā no kreisās), Morics Krūmiņš un Gints Klēģeris aicina līdzjutējus decembra sākumā viņus kuplā skaitā atbalstīt pasaules meistarsacīkstēs Rīgā.

Briest florbola svētkiem Rīgā

Piesardzīgs optimisms divarpus nedēļas pirms Rīgā gaidāmā pasaules florbola čempionāta valda Latvijas valstsvienības un pasākuma rīkotāju nometnēs. Abās apzinās, ka no viņu paveiktā lielā mērā būs atkarīgas arī otru sekmes. Pasaules čempionāts Latvijā notiks no 3. līdz 11. decembrim Arēnā Rīga un Elektrum Olimpiskajā centrā.

Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons sarunā ar Dienu atklāja, ka sācies pēdējais gatavošanās posms turnīra uzņemšanai. "Strādājam. Iet pietiekami karsti, tomēr viss rit savu gaitu un akūti lielu problēmu šobrīd nav," norādīja Pētersons. Gatavošanos mazliet sarežģī tas, ka Latvijas florbolā tik liela mēroga pasākumu līdz šim nav bijis, tāpēc esot daudz grūti prognozējamu faktoru. Viens no tiem ir skatītāju interese, kas tomēr noteiks, cik izdevies būs čempionāts. Tiesa, LFS prezidents ir pārliecināts, ka Arēnas Rīga tribīnēs vējš nesvilpos.

"Gribētos, protams, lai biļetes pirktu aktīvāk, taču saprotam, ka latvieši jau parasti visu pērk pēdējā brīdī. Priecē, ka pusfināla un fināla dienā pirmais stāvs jau tagad, trīs nedēļas pirms turnīra, ir diezgan stipri aizpildīts un labo vietu vairs nav nemaz tik daudz atlicis. Tāpat liela interese ir par atklāšanas spēli ar Zviedriju, kur jau atvērts trešais stāvs. Vēl grūti pateikt, kas notiks turnīra gaitā. Daudz jau būs atkarīgs no Latvijas izlases rezultātiem. Ja tie būs 
labi, tad jau arī cilvēku interese nezudīs."

Latvijas izlase pēdējos sešos čempionātos allaž cīnījusies par piekto vietu, taču tai ne reizi vēl nav izdevies iesaistīties izšķirošajās cīņās par godalgām. "Nekad neesam nolikuši, kas un cik daudz ir jāuzvar. Protams, iekšēji katrs ceram, ka savās mājās varam paveikt kādu brīnumu. Tāpat jau jātiecas nepalikt zemāk par piekto vietu, lai gan jaunā turnīra izspēles kārtība ir ļoti izaicinoša. No vienas puses, mums ir divas iespējas tikt cīņā par medaļām, bet, no otras, var sanākt ļoti atbildīga astotdaļfināla spēle, kurā ir risks vispār palikt ārpus astoņnieka," spriež LFS prezidents. 

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi