Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Farahs uzvaru Dimanta līgas posmā velta aizsaulē aizgājušajam bokserim Ali

Titulētais britu garo distanču skrējējs Mo Farahs sestdien guva uzvaru Lielbritānijā notikušā Dimanta līgas posma 3000 metru skrējienā, šo panākumu veltot pirms pāris dienām mirušajam bokserim Muhamedam Ali.

Farahs 3000 metru distances finišu sasniedza pēc septiņām minūtēm un 32,62 sekundēm, par 0,1 sekundi pārspējot Lielbritānijas rekordu, kas iepriekš bija noturējies 34 gadus.

"Vēlos šo panākumu veltīt Ali, kurš bija lielisks cilvēks," pēc uzvaras norādīja Farahs. "Viņš bija mans iedvesmas avots, savulaik sekoju līdzi viņa gaitām."

Ali pēc ilgas cīņas ar Parkinsona slimību piektdien mira 74 gadu vecumā.

Tikmēr citās Dimanta līgas disciplīnās svētdien 200 metros vīriešiem nepārspēts palika kanādietis Andrē de Grasse, kurš finišu sasniedza pēc 20,16 sekundēm, kamēr divreiz garākā distancē ar jaunu sacensību rekordu uzvarēja Kirani Džeims no Grenādas (44,23 sekundes).

Savukārt 1500 metru skrējienā panākumu izcīnīja Asbels Kiprops no Kenijas - trīs minūtes un 29,33 sekundes, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē, bet 3000 metru šķēršļu skrējienā nepārspēts palika cits šīs valsts pārstāvis Konseslus Kipruto, arī uzrādot jaunu sezonas labāko laiku (astoņas minūtes un 0,12 sekundes). Augstlēkšanā pārāks pār citiem ar sezonas labāko rezultātu 2,27 metri bija Kataras pārstāvis Mutass Essa Baršims, kamēr tāllēkšanā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa amerikānis Markīzs Gūdvins (8,42 metri), bet diska mešanā labākais ar 67,50 metriem bija polis Pjotrs Malahovskis.

Sievietēm 100 metru sprintā uzvaru guva titulētā Nīderlandes pārstāve Dafne Shipersa (11,23 sekundes), bet 800 metros labākā bija Fransine Nijonsaba no Burundi (viena minūte un 56,92 sekundes). 5000 metru uzvaru guva Viviana Čeruijota no Kenijas (15 minūtes un 12,79 sekundes), kamēr 100 metru barjerās uzvarēja amerikāniete Kendra Herisone (12,46 sekundes), bet 400 metru barjerotajā distancē nepārspēta palika Kasandra Teita (54,57 sekundes).

Tikmēr kārtslēkšanā ar jaunu sezonas labāko rezultātu (4,84 metri) uzvarēja Jarisleja Silva, kura ir pašreizējā pasaules čempione, bet trīssoļlēkšanā veiksmīgākā izrādījās kazahu sportiste Olga Ripakova (14,61 metrs). Savukārt lodes grūšanā uzvaru izcīnīja amerikāniete Tija Brūksa (19,73 metri).

Jau vēstījām, ka svētdien sieviešu šķēpmešanas sacensībās uzvaru guva latviete Madara Palameika, kurai šosezon tas bija otrais panākums Dimanta līgas sacensībās. Latvijas sportiste izcīnīja uzvaru, labākajā mēģinājumā šķēpu raidot 65,68 metrus.

Līdz ar to Palameika ar 26 punktiem izvirzījusies Dimanta līgas kopvērtējuma līderpozīcijā, tuvāko konkurenti Dienvidāfrikas Republikas sportisti Suneti Vildžoeni tagad apsteidzot par sešiem punktiem. Šķēpmetēja, kura uzvarēs sezonas kopvērtējumā, saņems Dimantu trofeju un 40 000 dolāru (35 000 eiro) lielu naudas balvu.

Iepriekšējā Dimanta līgas posmā, kas ceturtdien risinājās Romā, Palameika izcīnīja otro vietu, turklāt tikai par trim centimetriem piekāpās Vildžoenai. Savukārt maijā latviete izcīnīja uzvaru Dimanta līgas trešajā posmā Marokas galvaspilsētā Rabātā.

Pērn Palameika divas reizes kāpa uz goda pjedestāla Dimanta līgas posmos, tiekot pie vienas uzvaras. Savas karjeras laikā divreiz Dimanta līgā (pirms tam Zelta līgā) uzvarējis Vadims Vasiļevskis - 2012.gadā Jūdžinā un 2008.gadā Romā.

Šosezon Dimanta līgā tiks aizvadīti 14 posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis kļūst par Vācijas vicečempionu hokejā

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien kopā ar Brēmerhāfenes Fischtown Pinguins komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā, sezonu noslēdzot ar sudraba medaļ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi