Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Tenax uzvar Celtnieku un sezonu turpina bez zaudējumiem

Latvijas handbola čempionvienība Dobeles Tenax trešdien SynotTip handbola virslīgas spēlē guva panākumu, kā rezultātā šosezon 11 spēlēs vēl ne reizi nav piedzīvots zaudējums, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF). Tenax viesos ar 43:32 (20:19) uzvarēja Rīgas Celtnieks.

Abām komandām šī bija otrā tikšanās reize šajā sezonā, bet rīdziniekiem vēl ne reizi nav izdevies gūt panākumu. Pirmajā tikšanās reizē tika aizvadīts ļoti rezultatīvs mačs, kurā ar 43:38 uzvarēja dobelnieki.

Rīgas komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt divi līderi Aleksejs Haisa un Artis Kurmēns, kā rezultātā arī šajā mačā dobelnieki bija izteikti favorīti. Tomēr arī "Tenax" komanda noteikti nedemonstrēja aktīvāko spēli, jo pēc divām dienām uz Latvijas izlasi no šīs komandas dosies desmit spēlētāji, kuri uzsāks darbu treniņnometnē pirms gaidāmā Eiropas čempionāta.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar astoņiem gūtiem vārtiem bija Ņikita Pančenko, pa sešiem guva Māris Veršakovs, Oskars Arājs un Aleksandrs Krastiņš. "Celtnieks Rīga" rindās Aleksandrs Pocikaiļiks guva septiņus vārtus, savukārt sešus pievienoja Artūrs Kļaviņš.

Jau spēles pirmajā uzbrukumā "Celtnieks" spēlē bija jūtams Haisas iztrūkums, uz kura pleciem lielākoties balstās rīdzinieku spēle šosezon. Dobelnieki jau pirmajās sešās minūtēs spēja izvirzīties vadībā ar 7:3, bet turpinājumā Rīgas komanda īsti pietuvoties neprata, tāpēc "Tenax" galvenais treneris Sandris Veršakovs atļāvās nomainīt vairākus līderus - Aivi Jurdžu, Veršakovu, Egilu Politeru un Arāju.

Veiksmīgi aizstāt šos Latvijas izlases kandidātus uz maiņu laukumā nākušie handbolisti nespēja, kā rezultātā "Celtnieks" ātri ieguva pārliecību un uz brīdi pat izlīdzināja rezultātu (19:19). Pēc 30 nospēlētām minūtēm Dobelei gan bija minimāls pārsvars - 20:19. 

Pēc pārtraukuma Veršakovs atgrieza laukumā līderus, un spēle atgriezās sākotnējās gaitās. Īsā laikā trīs vārtus guva Arājs, pa vieniem pievienoja Jurdžs un Politers, un "Tenax" atkal bija drošs piecu vārtu pārsvars - 25:20.  Lai kā arī centās mājinieki, atgriezt intrigu vairs šajā mačā viņi nespēja, un "Tenax" galarezultātā izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 43:32.

Turnīra līderei Rīgas "Celtnieka" komandai 14 mačos ir 24 punkti, otrā ar 11 spēlēs maksimāli iespējamajiem 22 punktiem ir Dobeles "Tenax", kamēr 17 punktus 14 cīņās iekrājusi "Ogre". Ar 14 punktiem 14 cīņās ceturtā ir "Latgols", tikpat punktu arī "Vaiņodei", kas aizvadījusi par maču mazāk, savukārt pa sešiem ir "Jūrmalas Sports" un MSĢ/LAT 2000, kas aizvadījusi 13 spēles, kamēr ludzāniešiem ir par vienu vairāk. Pēdējo vietu ar trim punktiem ieņem ASK/LSPA.

Izspēles formāts virslīgā vīriešiem paliks nemainīgs. No sākuma visas astoņas komandas aizvadīs divas spēles katra ar katru, pēc kā dalīsies divos četriniekos - 1.-4.vieta un 5.-8.vieta. Izslēgšanas spēlēs piedalīsies sešas spēcīgākās komandas, pirmo divu ieguvējām uzreiz sev garantējot vietu pusfinālā, bet vēl četrām komandām cīnoties ceturtdaļfinālos. MSĢ/LAT 2000 arī šogad startēs ārpus konkurences un par medaļām necīnīsies.

Janvāra beigās Latvijas vīriešu handbola izlase pirmo reizi vēsturē spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Iepriekšējā sezonā otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem kļuva Dobeles "Tenax" handbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Rīgas "Celtnieks" vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi