Laika ziņas
Šodien
Apmācies

FOTO: Ar Daugaviņa līdzdalību svinīgi atklāj atjaunoto Carnikavas stadionu

27. maijā, atzīmējot Carnikavas pamatskolas sporta dienu, svinīgi atklāts atjaunotais Carnikavas pamatskolas stadions.

Stadiona atklāšanā piedalījās Ādažu novada pašvaldības priekšsēdētāja Karīna Miķelsone ar vietniekiem Genovefu Kozlovsku un Valēriju Bulānu, Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Milkevičs, Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, Carnikavas pamatskolas direktors Raivis Pauls un citi.

"Prieks būt kopā ar carnikaviešiem šajā brīnišķīgajā dienā, kad tiek atklāts stadions," atzina Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Milkevičs, kurš joprojām ir Latvijas rekordists 800 metru skrējienā. "Milzīgs paldies pašvaldībai, ka Jūs ilgtermiņā domājat un attīstāt sportu. Mūsu vīzija - lai katram bērnam ir pieejama infrastruktūra viņa potenciāla realizēšanai. Lai labi kalpo!"

Arī 2023. gada pasaules hokeja čempionāta bronzas medaļnieka Kaspara Daugaviņa līdzdalība stadiona atklāšanā ir likumsakarīga. Latvijas hokeja izlases kapteinis jau teju desmit gadus tieši Carnikavas stadionu izvēlējies kā vietu, kur vasarās trenēties un gatavoties nākamajai sezonai. Viņš neslēpa prieku, ka tagad būs iespēja to darīt atjaunotā un skaistā stadionā.

"Carnikava par šī stadiona rekonstrukciju sapņoja daudzus gadus. Tieši tāpat kā sportā, arī ikdienā labi lēmumi nereti ir grūti, bet sapņi piepildās. Šodien gribu pasniegt pirmās medaļas tiem, kuri pēdējos divus gadus strādāja vissmagāk," sacīja Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, sveicot stadiona atjaunošanas projektā iesaistītās personas - Attīstības un projektu nodaļas tehnisko projektu vadītāju Ilutu Plikgalvi, Attīstības un projektu nodaļas vadītāju Ingu Pērkoni, pašvaldības aģentūras "Carnikavas komunālserviss" direktora vietnieku Lauri Bernānu, Sporta nodaļas vadītāju Arni Rozīti un viņa vietnieku Edvīnu Krūmu, Ādažu novada Būvvaldes vadītāju Arni Grikmani, Juridiskās un iepirkumu nodaļas vadītāju Everitu Kāpu, Finanšu nodaļas vadītāju Sarmīti Mūzi, pašvaldības izpilddirektoru Gunti Porieti un Carnikavas pamatskolas direktoru Raivi Paulu. Pašvaldības priekšsēdētāja arī norādīja, ka rudenī Carnikavā gaidāms vēl kāds nozīmīgs notikums - darbu uzsāks Carnikavas vidusskola.

Pēc svinīgās lentas pārgriešanas sanākušajiem bija iespēja vērot olimpisko spēļu un pasaules čempionātu dalībnieka Mareka Ārenta paraugdemonstrējumus kārtslēkšanā. Ārents savulaik izcīnījis arī trešo vietu Dimanta līgas sacensībās (Stokholma, 2016.), bet šobrīd trenē jaunos kārtslēcējus, tai skaitā ādažniekus. 

Stadions ekspluatācijā tika nodots jau janvāra beigās un iestājoties pavasarīgiem laika apstākļiem, iedzīvotāji varēja izmantot skrejceļu un vingrošanas laukumu. Pilnībā noslēdzoties atliktajiem darbiem (teritorijas apzaļumošana, asfaltēšana, vārtu ielikšana, apkopes darbi - aerācija, vertikulēšana, smilšošana u.c.), stadionu varēja arī oficiāli atklāt.

Rekonstrukcijas darbu laikā stadionā tika izbūvētas visas nepieciešamās komunikācijas (elektroapgāde un apgaismojums, elektronisko sakaru sistēmas, ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli), paplašināts futbola laukums, lai tas atbilstu starptautiskajiem standartiem, iesēta zāle, uzstādīti elektrības stabi, tāllēkšanas bedres un lodes grūšanas sektora izbūve, asfaltēšana, tribīņu laukuma bruģēšana un stadiona skrejceļa seguma ieklāšana.

Atbilstoši projektam, tika ieklāti seši skrejceliņi ar sintētisko segumu, kas nodrošinās kvalitatīvas treniņu iespējas ne tikai vieglatlētiem, bet arī citu sporta veidu pārstāvjiem. Sintētiskais segums tika ieklāts arī basketbola laukumā, bet hokeja laukumā veikta asfaltēšana. Tāpat rekonstrukcijas darbu laikā uzstādītas moduļu tipa ģērbtuves, noliktava un saimniecības telpas, kā arī uzstādītas tualetes, kas nodrošinās piekļūstamību arī cilvēkiem ar invaliditāti. Stadionā uzstādītas arī pārvietojamās tribīnes un sagatavota vingrošanas zona. Kā līdz šim, būs pieejams arī pludmales volejbola laukums.

Pa visu stadiona apli izbūvētie apgaismes stabi nodrošinās apgaismojumu arī diennakts tumšajā laikā. Atjaunoto stadionu var izmantot gan sporta skolas audzēkņi, gan visi Ādažu novada iedzīvotāji un viesi. Treniņi un sacensības tajā varēs norisināties gandrīz visās vieglatlētikas disciplīnās (skriešanas distancēs, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā, augstlēkšanā, kārtslēkšanā, šķēpa mešanā). Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) izsniegtais sertifikāts apliecina, ka stadionā sasniegtie rezultāti atbildīs visiem starptautisko sacensību standartiem, tātad, ja tiks sasniegts, piemēram, Latvijas rekords, tas tiks ratificēts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi