Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gandrīz desmitniekā

Iepriekš junioru konkurencē sevi spilgti pieteikušais Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis liek par sevi skaļi runāt arī pieaugušo sacensībās, kur viņš nedēļas nogalē izcīnīja bronzas godalgu Eiropas meistarsacīkstēs. Finālā 50 metru distancē šaušanā ar pistoli viņš pēc divām kārtām ieņēma trešo vietu, ko arī nosargāja ar 208,7 punktiem.

Trenera Zigfrīda Markaiņa audzēknis Strautmanis kvalifikācijas sacensībās sasniedza astoto labāko rezultātu, tikai par punktu apsteidzot konkurentu no Francijas Matjē Perī, bet finālā jau pirmajās kārtās izvirzījās starp līderiem, nosargājot trešo vietu. "Lauris ir pasaules junioru vicečempions, tāpēc skaidrs, ka agri vai vēlu gaidījām labu rezultātu arī pieaugušo līmenī, kur gan ir pavisam cita cīņa," Latvijas Šaušanas federācijas ģenerālsekretārs Valērijs Vaskis sarunā ar Dienu norādīja, ka pavisam negaidīta šī godalga nebūt nav, tiesa, patīkami pārsteidzis tas, ka tik augstu vietu izdevies izcīnīt jau šogad. "Protams, cerējām. Pagājušais gads bija tāda kā ieskriešanās no junioru uz pieaugušo sportu, bet nu jau mērķtiecīgi gatavojamies nākamajām olimpiskajām spēlēm." Šeit gan jāpiebilst, ka 2020. gadā Tokijā 50 metru distance nebūs programmā, tāpēc Strautmanim vairāk jākoncentrējas startam ar pneimatisko pistoli. Panākumam gan būtu jāļauj viņam saglabāt vietu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā, bez kuras atbalsta līdz Tokijai tikt būtu grūti. 

Uzvaru ar jaunu pasaules rekordu izcīnīja ukrainis Pavlo Korostilovs, otrais ar ļoti augstvērtīgu rezultātu 226 punktiem bija serbs Mikečs Damirs. "Kvalifikācijā mazliet paveicās, ka Lauris pēdējā sērijā nosargāja punkta pārsvaru, bet finālā bija pretēji, jo pēdējā šāvienu sērijā pavisam maz pietrūka līdz otrajai vietai. Cīņa bija ļoti nopietna. Jāņem vērā, ka piecdesmit metros ar pistoli katrs šāviens ir ļoti atbildīgs," atgādināja Vaskis. Kvalifikācijā startēja vēl viens Latvijas Olimpiskās vienības šāvējs Gvido Cvetkovs, kurš 45 šāvēju konkurencē ieņēma 33. vietu. Junioru konkurencē šajā pašā disciplīnā septīto vietu izcīnīja Ernests Erbs, kurš finālā četrās sērijās nopelnīja 124,3 punktus, tāpēc izstājās no cīņas par godalgām. 

Pirms trim gadiem Strautmanis, kura tēvs bijis PSRS čempions, kopā ar diviem citiem tukumniekiem Emīlu Vasermani un Kristapu Smilgu izcīnīja zelta godalgu pasaules junioru čempionātā desmit metru attālumā ar gaisa pistoli. Individuālajā vērtējumā komandas līderis izcīnīja trešo vietu, bet gadu vēlāk tika pie sudraba godalgas. 
Pagājušajā gadā gan viņam neizdevās kvalificēties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet Eiropas čempionātā pieaugušo konkurencē viņš bija 14. vietā.

Eiropas čempionāts Baku turpināsies līdz 4. augustam. Strautmanim starti vairs nav paredzēti, bet lielākās cerības saistās ar juniori Agati Rašmani.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi