Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Grieķu - romiešu cīkstonis Jurkjans Eiropas čempionātā piedzīvo zaudējumu pusfinālā

Latvijas sportists Aleksandrs Jurkjans piektdien Polijā Eiropas čempionātā grieķu - romiešu cīņā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem piedzīvoja zaudējumu pusfinālā.

Astotdaļfinālā Jurkjans ar 9:3 pārspēja Itālijas sportistu Andreu Seti.

Pirmās minūtes beigās ar metienu Jurkjans panāca 2:0 pārsvaru. Vēl punkts Latvijas cīkstonim tika piespriests par pretinieka pasivitāti, pirmajam raundam beidzoties Jurkjana labā ar 3:0.

Otrajā raundā pirmās minūtes beigās Jurkjanam padevās metiens četru punktu vērtībā, kas gan beidzās ar pretinieka nonākšanu aiz muguras Latvijas cīkstonim - 7:1. Drīz pēc tam itālim padevās vēl viens paņēmiens divu punktu vērtībā. Otrās minūtes beigās vēl divus punktus pēc Seti nesekmīga paņēmiena mēģinājuma guva Latvijas sportists, panākot 9:3 savā labā.

Ar šādu rezultātu arī beidzās cīņa, un Jurkjana pretiniekam bija jānoskaidrojas Ukrainas sportista Oleksandra Hrušina un Krievijas cīkstoņa Žambolata Lokjajeva cīņā.

Tomēr pretinieku zaru organizatori mainīja, un Ukrainas un Krievijas sportistu cīņas uzvarētāja vietā ceturtdaļfinālā pretī nāca ungārs Eriks Torba, kurš pirmajā kārtā ar 9:1 bija pārspējis francūzi Jasinu Ozē.

Otrās minūtes ievadā ungārs tika sodīts ar viena punkta piešķiršanu Jurkjanam. Turklāt Latvijas cīkstonis saņēma iespēju turpināt uzbrukumu parterā. Trešās minūtes sākumā Jurkjanam padevās metiens četru punktu vērtībā - 5:0, bet tad punktu par aktivitāti saņēma Torba.

Pēc Torbas paņēmiena Latvijas puse pieprasīja atkārtojumu, kas beidzās ar divu punktu piešķiršanu Jurkjanam, punkta piešķiršanu un uzbrukumu ungāram, saņemot atpakaļ atkārtojuma pieprasīšanas kubu - 7:2.

Astoņu sekunžu laikā ungārs paspēja izpildīt divus metienus pārvēlienā, pietuvojoties līdz 6:7. Otrā raunda ieskaņā Jurkjans saņēma divus punktus par tikšanu pretiniekam aiz muguras un tūlīt vēl divus - par metienu pārvēlienā - 11:6. Četrus punktus ungārs atguva jau līdz raunda vidum, taču turpmākās abu sportistu darbības bija nerezultatīvas, pusfinālā iekļūstot Latvijas grieķu - romiešu cīņas pārstāvim.

Pusfinālā Jurkjans ar 1:7 zaudēja Azerbaidžānas cīkstonim Ahmedam Mammadovam, kurš iepriekš tika galā ar Bulgārijas un Armēnijas sportistiem.

Latvijas sportistam sacensības vēl nav noslēgušās, jo sestdien gaidāma cīņa par trešo vietu.

Tikmēr Latvijas sportiste Alīna Aleksandra Antipova piektdien brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 65 kilogramiem bronzas duelī ar 0:6 zaudēja Aleksandrai Volčinskai no Polijas.

Volčinska cīņas sākumā veiksmīgi izpildīja metienu un nopelnīja divus punktus, bet īsi pēc tam vēl divus punktus nopelnīja, tiekot Antipovai aiz muguras. Polijas sportiste turpināja aktīvi uzbrukt un aptuveni minūti pēc cīņas sākuma noguldīja Antipovu uz lāpstiņām, spējot pretinieci noturēt šajā pozā, kas ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

Jau ziņots, ka Antipova ceturtdien brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 65 kilogramiem piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā, bet piektdien cīnīsies par bronzu.

Antipova svara kategorijā līdz 65 kilogramiem pirmajā cīņā jeb ceturtdaļfinālā ar 0:10 zaudēja Moldovas pārstāvei Irinai Ringaci, kurai izdevās uzvarēt arī pusfinālā, ar 13:2 pārspējot polieti Aleksandru Volčinsku, ar kuru Antipova cīnīsies mačā par bronzas medaļu.

Jau ziņots, ka Alans Amirovs otrdien Eiropas čempionātā brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 79 kilogramiem izcīnīja bronzas medaļu, bet Ivars Samušonoks svara kategorijā līdz 92 kilogramiem piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Īsi pirms došanās uz Varšavu saslimšanu ar Covid-19 noteica Elmai Zeidlerei, kurai bija paredzēts startēt svara kategorijā līdz 68 kilogramiem.

Latvijas vadošā cīkstone Anastasija Grigorjeva Eiropas meistarsacīkstēs nepiedalās un turpina gatavoties dalībai Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Eiropas čempionāts Polijas galvaspilsētā Varšavā norisināsies līdz 25.aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi