Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kanoe airētājs Iļjins: Pirmajā braucienā izliku pārāk daudz spēka

Latviešu kanoe airētājs Dagnis Iļjins olimpisko spēļu priekšbraucienā 1000 metru distancē izlicis pārāk daudz spēka, tomēr viņa pusfinālā tika ielozēti četri galvenie favorīti, tāpēc lielas izredzes uz A finālu tāpat nebūtu bijušas, sportists izteicās pēc iekļūšanas B finālā.

Pirmdien olimpiskajās sacensībās Iļjins priekšsacīkstēs savā braucienā finišēja ceturtajā vietā un pārliecinoši sasniedza pusfinālu, kurā pusotru stundu vēlāk guva sesto pozīciju. Līdz ar to Latvijas sportistam gaidāms starts B finālā, kurā tiks sadalīta devītā vieta.

"Galvenais mērķis bija iekļūt B finālā. A fināls ir daļēji neaizsniedzams, tomēr cerība tāpat bija," pēc pirmdienas startiem teica latvietis. "Šajā pusfinālā startēja mūsu disciplīnas četri vadošie atlēti, un tikai trīs no viņiem tika tālāk. Šoreiz arī viņiem nepaveicās ar izlozi."

Iļjins atzina, ka priekšbraucienā izlicis pārāk daudz spēka, turklāt neskaidrības radījis arī organizatoriskais haoss, jo sākumā tika ziņots, ka no priekšbrauciena nevarēs automātiski iekļūt A finālā, bet pēdējā brīdī tas tika izmainīts, kas nozīmēja, ka pilnīgi visi priekšbraucienu dalībnieki sasniedza pusfinālu. Paši sportisti par to nemaz nebija informēti.

"Man pusfināla brauciens bija ļoti grūts, jo pirmajā izliku par daudz spēku. Vajadzēja vairāk pataupīties," teica atlēts.

"Riodežaneiro olimpiskais kanāls ir grūts - finiša daļa sekla, ūdens sāļš. Jau pērn šeit airēju un secināju, ka tik grūts ūdens nav bijis nekur. Specifiska vieta, kurai pirms tam jāpielāgojas," teica Iļjins, atklājot, ka vislabāk tai pielāgojušies vietējie airētāji.

Iļjins cer, ka olimpiskajās spēlēs šajā distancē izdosies sasniegt labāko divpadsmitnieku. Turpinājumā viņam plānots starts arī 200 metros, tomēr tur latvietis starptautiskos mačos nav piedalījies kopš junioru vecuma.

Kā zināms, Iļjins bija viens no pēdējiem Latvijas sportistiem, kuru apstiprināja dalībai olimpiskajās spēlēs - pēc citu sportistu diskvalifikācijas pēdējā brīdī tika pārdalītas kvotas.

"Tas, ka pēdējā brīdī uzzināju par dalību olimpiskajās spēlēs, iedeva jaunas un pozitīvas emocijas, tomēr sagatavošanās laiks bija par mazu," stāstīja airētājs. "Pēc Latvijas Olimpiādes atpūtos, aizbraucu uz Eiropas kausu SUP dēļiem un gatavojos augusta beigās gaidāmajam Latvijas čempionātam. Tomēr necerēti tiku pie kvotas, kas gan man netika uzdāvināta, jo vietas pārdalīja pēc pērnā pasaules čempionāta rezultātiem."

Par karjeras turpinājumu Iļjins pagaidām nevarēja izteikties. "Noairēšu šos mačus un skatīsimies - ļoti svarīgas ir finanses, jo bez tām nav vērts. To pierāda arī Lāsma Liepa, kura nokļuvusi vairāk vai mazāk sakārtotā sistēmā, un uzreiz ir rezultāts."

LETA jau vēstīja, ka pirmdien savu olimpisko debiju piedzīvoja Turciju pārstāvošā Liepa, kurai gan savā kroņa distancē 200 metros neizdevās pat sasniegt B finālu.

"Nenosodu Lāsmas lēmumu pārstāvēt Turciju. Paliekot Latvijā, viņa būtu aizgājusi no airēšanas un būtu pazaudēts labs sportists," par šī gada Eiropas čempioni stāstīja Iļjins. "Pēc viņas uzvaras Eiropas čempionātā bija patīkams pārsteigums, jo neviens negaidīja tik augstu rezultātu - latviete Eiropas čempione olimpiskajā distancē ir fenomenāls rezultāts."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi