Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kārtslēcējs Ārents: Mērķis šosezon ir tikai viens - izpildīt olimpisko spēļu normatīvu

Latviešu kārtslēcējam Marekam Ārentam mērķis šosezon ir tikai viens - izpildīt olimpisko normatīvu, kas ir 5,70 metri, sarunā ar aģentūru LETA atklāja pats sportists.

Kā zināms, jūlija sākumā notikušajās sacensībās Prāgas stieņi Ārents lēca 5,65 metrus augstu, par pieciem centimetriem labojot savu personisko rekordu, kā arī izpildot šī gada pasaules čempionāta normatīvu. Savukārt Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvs ir vēl par pieciem centimetriem augstāks. Kā pēc sacensībām atzina Ārents, viņš bijis tuvu arī 5,75 metru pārvarēšanai, bet tas jau tikai par pieciem centimetriem atpaliktu no Latvijas rekorda atkārtojuma.

"Šosezon klājas ar mainīgām sekmēm. Mērķis šosezon ir tikai viens - izpildīt olimpisko spēļu normatīvu -, lai nākamajā sezonā var brīvi gatavoties Olimpiādei. Pasaules čempionāta normatīvu izpildīju jūlija sākumā, un tagad tik jāpieliek pieci centimetri, lai izcīnītu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Ja būtu sacensībās Čehijā uzlikts augstums 5,70 metri, tad arī tas būtu pārlekts. Olimpisko spēļu normatīvs man vairāk ir tāds psiholoģisks augstums, uz kuru jāiespringst, kad lec. Pagaidām laime nav manā pusē, jo 5,70 metru nav izdevies pārlekt. Cerams, ka tas izdosies.

Nervi jau ir "uz nažiem", šosezon esmu aizvadījis 21 startu, kas ir ļoti daudz," stāstīja Ārents, kurš otrdien pirms Valmierā gaidāmās Valsts prezidenta kausa izcīņas preses konferencē pauda gatavību nedēļas nogalē izpildīt olimpisko spēļu normatīvu.

Neraugoties uz daudzajiem startiem šosezon, kārtslēcējam izdevies izvairīties no traumām.

"Es ļoti maz trenējos starp sacensībām. Var teikt tā, ka tikpat kā netrenējos. Ja ir liela pauze, kad ir tikai viens starts nedēļā, tad sanāk patrenēties vairāk. Ja man ir katru 2.-3.dienu starti, tad tikpat kā treniņi nesanāk. Brīvi pakustos, lai muskuļi strādā un gatavojos startam. Lai gan bieži sportisti tā gūst traumas, man ir otrādi. Līdzko lielāka pauze starp sacensībām, tā sāku darīt "muļķības" - treniņā cilāt lielākus svarus. Piemēram, pagājušajā nedēļas nogalē, kad veicu smagākus treniņus, uzreiz sāku just muguru. Ja man būtu bijis daudz maču, nebūtu treniņu, tad mugura būtu labākā stāvoklī kā tagad. Tomēr ceru līdz sacensībām Valmierā viss būs kārtībā," teica Ārents.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Ķīnas galvaspilsētā Pekinā norisināsies no 5. līdz 13.augustam. Sezonas līderis ar 6,05 metru augstu lēcienu ir slavenais francūzis Reno Lavilenjē, kurš pērn laboja leģendārā ukraiņa Sergeja Bubkas 21 gadu veco pasaules rekordu telpās, uzlecot 6,16 metru augstumā. Tomēr Bubkas sasniegtais pasaules rekords stadionā - 6,14 metri - francūzim vēl nav bijis pa spēkam.

"Lai gan Lavilenjē sasniedzis jaunu personisko rekordu, viņam šī sezona nav tik stabila, kā ierasts. Tomēr reizēm tas liecina arī par ko labu. Šogad gan neesmu ar viņu kopā startējis," francūža centienus labot pasaules rekordu komentēja Ārents.

Jau vēstīts, ka 31.augustā un 1.jūlijā Jāņa Daliņa stadionā Valmierā norisināsies 21.Valsts prezidenta balvas izcīņa, kur par prezidenta kausiem sacentīsies Baltijas valstu izlašu komandas. Šajā gadā individuālajās disciplīnās piedalīsies pa diviem pārstāvjiem no katras dalībvalsts, turklāt vismaz vienam no viņiem jābūt U-23 vecumā.

Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā norisinās kopš 1995.gada, un pirmajos gados tajā sacentās Latvijas reģioni. Savukārt no 2012.gada vieglatlētikas sacensības notiek starp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlašu komandām. Šobrīd tās ir vienas no galvenajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā, līdz ar to tā ir lieliska iespēja Valmierā vienlaikus redzēt ne tikai Latvijas labākos vieglatlētus, bet arī Eiropas un pasaules klases atlētus no Igaunijas un Lietuvas. Pagājušajā vasarā uzvarētāja titulu otro reizi trīs gadu laikā ieguva Latvijas izlases komanda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi