Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Konkūrists Neretnieks Spānijā jauno sezonu sācis ar panākumu

Latvijas vadošais jātnieks Kristaps Neretnieks šī gada pirmajās sacensībās Spānijā izcīnījis uzvaru pasaules reitinga Longines Ranking maršrutā, pirmdien ziņo Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Neretnieks Spānijā sacensībās piedalījās ar zirgu "J’adore Van’t Voortveld". Sportistam "Longines Ranking" sacensībās izdevās svinēt uzvaru, bet "Grand Prix" maršrutā izcīnīta trešā vieta.

"Sezonu esam sākuši ar lieliskiem rezultātiem, visiem zirgiem bija sešu nedēļu pauze, visi ir atpūtušies, leca ļoti labi un sezonu iesāka tiešām pārliecinoši," par pirmajiem šī gada startiem sarunā ar LJF saka jātnieks Neretnieks.

"Sākām sezonu Valensijā, divi zvaigžņu statusa sacensībās, kopā startēju ar pieciem zirgiem - septiņu gadu vecu zirgu konkurencē ar "Chicarito" un četriem lielajiem zirgiem "Udgi Girl des GY", "Go Four It B", "Cerosino" un "J’adore Van’t Voortveld" - katram ir vismaz viena godalgota vieta vai pjedestāla vieta un "J’adore pat divas" - uzvara un trešā vieta pasaules reitinga maršrutos. Kopā šajā nedēļas nogalē esam ieguvuši 90 reitinga punktus, kas ir kolosāli," piebilst Neretnieks.

Sportists arī atklāja, ka izdevies vienoties par divām jaunām sadarbībām.

"Mums ir divas jaunas sadarbības ar zirgiem, viens no viņiem - desmitgadīgais "Cerosino", kurš pie manis ir burtiski dažas dienas, tāpēc neko daudz par viņu nevaru pateikt. Pirmajā dienā lecām 130 centimetru maršrutu lēni, mierīgi bez soda punktiem, bet sestdien vidējā apļa finālā ar 140 centimetru augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu ieguvām trešo vietu. Zirgs ir spēcīgs un skaists, šķiet, rezultāts arī runā pats par sevi," saka Neretnieks.

Neretnieks nākamos mēnešus pavadīs Spānijā un Portugālē, kur šobrīd notiek lielākās konkūra sacensības un turnīri Eiropā. Sarunā ar LJF Neretnieks pauda cerību, ka sacensību kalendārā izmaiņas netiks veiktas, jo šogad pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm dalība mačos ir īpaši svarīga.

Neretnieks ir pirmais neatkarīgās Latvijas un Baltijas valstu jātnieks, kurš kvalifikācijas ceļā izcīnījis tiesības startēt Tokijas olimpiskajās spēlēs konkūra disciplīnā. Šo panākumu sportists 2019.gadā ieguva ar zirgu "Moon Ray".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi