Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kopvērtējuma līderis Frūme triumfē Tour de France kalnainajā 10.posmā

Pašreizējais prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France kopvērtējuma līderis brits Kristofers Frūme no Sky komandas otrdien uzvarēja kalnainajā desmitajā posmā.

Līdz ar to 2013.gada sacensību čempions Frūme, triumfējot pirmajā šī velobrauciena kalnu posmā, spēris platu soli pretim Tour de France čempiona titula atgūšanai.

Izšķirošo izrāvienu Frūme veica neilgi pirms sacensību beigām, finišu šķērsodams pēc četrām stundām, 22 minūtēm un septiņām sekundēm un par 59 sekunžu tiesu apsteidzot savu komandas biedru austrālieti Ričiju Porti.

Tieši Porte izšķirošajā daļā neļāva trešajā vietā finišējušajam kolumbietim Nairo Kvintanam (Movistar) pietuvoties Frūmem un iegūt bonusa sekundes. Kolumbijas riteņbraucējs no brita atpalika par vienu minūti un četrām sekundēm.

Zīmīgi, ka pirmo reizi Tour de France vēsturē trīs britu riteņbraucēji viena posma laikā iebrauca pirmajā desmitniekā, jo sestais otrdien bija Tomass Džeraints (Sky), kuram uzreiz sekoja Ādams Jeitss (Orica GreenEDGE).

Tāpat Sky komanda kļuvusi par pirmo komandu šī velobrauciena vēsturē, kas spējusi divos posmos izcīnīt dubultuzvaru. Pirms tam šai vienībai tas izdevās arī vienā no 2013.gada sacensību etapiem.

Pateicoties drošajai uzvarai šajā posmā, Frūme kopvērtējumā nu savu tuvāko sekotāju amerikāni Tīdžeju van Garderenu (BMC) apsteidz jau par divām minūtēm un 52 sekundēm, kamēr trešais pēc trim minūtēm un deviņām sekundēm ir Kvintana.

Tour de France velobrauciens norisināsies līdz 26.jūlijam, sacīkstēm noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes notiek 102.reizi.

Latvija šogad velobraucienā netiek pārstāvēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi