Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koronavīrusa dēļ atceltas olimpiskās kvalifikācijas sacensības badmintonā

Koronavīrusa dēļ nenotiks Vācijas un Polijas atklātie čempionāti badmintonā, kuros sportistiem ir iespējas nopelnīt olimpiskās kvalifikācijas punktus.

Sacensību organizatori paziņojuši, ka vīrusa dēļ, visticamāk, būs jāatceļ vēl divi olimpiskās kvalifikācijas turnīri.

Starptautiskā Badmintona federācija (BWF) ceturtdien paziņoja, ka tā vēl nav izlēmusi, vai Vācijā paredzēto čempionātu no 3. līdz 8.martam atcelt pilnībā vai pārcelt uz citu norises vietu. Tikmēr turnīrs Polijā bija paredzēts no 26. līdz 29.martam. Arī šo sacensību liktenis vēl ir neskaidrs.

Martā paredzēts arī All England Open turnīrs, kas ir viens no lielākajiem pasaulē. Zīmīgi, ka šīs sacensības nav atceltas.

"BWF aktīvi seko līdzi situācijas attīstībai pasaulē. Vēlamies, lai pārējās sacensības un Pasaules kausa posmi noritētu kā plānots," teikts BWF paziņojumā.

Šonedēļ no marta uz agru jūniju tika pārcelts Vjetnamas International Challenge turnīrs. Arī šajās sacensībās sportistiem ir iespēja nopelnīt olimpiskās kvalifikācijas punktus.

Izmaiņas sacensību kalendārā var ietekmēt vairāku sportistu iespējas kvalificēties Tokijas Olimpiādei. Īpaši svarīgi šie turnīri ir divkārtējam olimpiskajam čempionam Linam Danam, kurš pasaules rangā neieņem augstu pozīciju, kā dēļ arī nav iekļauts Ķīnas izlases kandidātu sarakstā.

Tikmēr Ķīnas Badmintona federācija paziņoja, ka vairums šīs valsts badmintonistu atrodas Lielbritānijā, kur viņiem ir dota atļauja piedalīties turnīros, lai mēģinātu kvalificēties Olimpiādei. 

Ķīnas izlase šajā sporta veidā ir dominējusi jau vairākus gadus. Londonas olimpiskajās spēlēs ķīnieši izcīnīja visas piecas zelta medaļas, bet četrus gadu vēlāk Riodežaneiro izdevās gūt panākumus vīriešu vienspēlēs un dubultspēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi