Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kritieniem bagātajā Tour de France trešajā posmā uzvar spānis Rodrigess

Par kritieniem bagātā Tour de France trešā posma uzvarētāju pirmdien kļuva spāņu riteņbraucējs Hoakins Rodrigess no Katjuša vienības, savukārt par kopvērtējuma līderi kļuvis 2013.gada čempions Kristofers Frūme (Sky) no Lielbritānijas.

Kad sportisti bija veikuši nedaudz vairāk kā simts kilometrus no distances, tika piedzīvots masveida kritiens, kurā cieta arī līdzšinējais kopvērtējuma līderis šveicietis Fabians Kančellāra (Trek Factory).

Tikmēr austrālietis Saimons Džerānss (Orica GreenEdge), kurš uzvarējis posmos 2008. un 2013.gadā, kā arī aizpērn bijis labākais individuālajā braucienā, no sacensībām izstājās.

Tā kā medicīnas personālam bija jāpalīdz kritienā cietušajiem, tad sacensībās uz laiku tika pārtrauktas, jo nebija ārstu, kas varētu palīdzēt citos negadījumos, ja tādi notiktu.

Tomēr pēc desmit minūtēm organizatori atsāka sacensības, kad līdz aptuveni 160 kilometru garā posma finišam sportistiem vēl bija jāveic ceturtās kategorijas kāpums.

Sacensību finišu pēc trim stundām 26 minūtēm un 54 sekundēm sasniedza Rodrigess, ar kuru kopā finišēja Frūme.

Tikmēr Kančellāra finišu sasniedza pēc 11 minūtēm un 43 sekundēm, ierindojoties 188.pozīcijā starp 194 finišējušajiem sportistiem.

Par velobrauciena līderi pēc trim posmiem nu ir kļuvis Frūme, kurš tuvāko sekotāju vācieti Toniju Martinu no Etixx - Quick Step vienības apsteidz par sekundi. Savukārt trešais pēc trim posmiem ir amerikānis Tīdžejs van Garderens (BMC), no brita atpaliekot par 13 sekundēm.

Šis ir Frūmes 15 "dzeltenais krekliņš", kas viņam ļauj kļūt par veiksmīgāko britu Tour de France velobraucienā. Par vienu mazāk ir 2012.gada čempionam Bredlijam Viginsam.

Tour de France velobrauciens norisināsies līdz 26.jūlijam, sacīkstēm noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes notiek 102.reizi.

Latvija šajā velobraucienā netiek pārstāvēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi