Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lakrosisti grib atgriezties olimpiskajās spēlēs

Pasaules lakrosa jumta organizācija Pasaules lakross grib palielināt dalībvalstu skaitu par 60 procentiem piecu gadu laikā un 2028. gadā atgriezties olimpiskajās spēlēs, vēstīja ASV raidsabiedrība ATR.

Pasaules lakrosa izpilddirektors Džims Šērs paziņoja par ambiciozajiem plāniem iepriekšējā nedēļā 30.Leikplesidas Summit Lacrosse Classic turnīra seminārā: "Vēlamies palielināt nacionālo federāciju skaitu mūsu rindās no pašreizējām 62 līdz 100. Tai nākamajos piecos gados jābūt ļoti agresīvai ekspansijai."

Šērs piebilda, ka atgriešanās olimpiskajās spēlēs var nebūt ātri sasniedzams mērķis. Tomēr viņam spēku dodot Starptautiskās olimpiskās komitejas (IOC) 2018.gada beigās lakrosam piešķirtā "pagaidu atzīšana", kas ir pirmais solis, lai nākotnē jauns sporta veids tiktu iekļauts olimpisko spēļu programmā.

Lakross bijis pārstāvēts olimpiskajās spēlēs piecas reizes. Kā oficiāls sporta veids tas bija 1904. un 1908.gada spēlēs, bet kā paraugdemonstrējumi lakross tika pārstāvēts 1928., 1932. un 1948.gada vasaras spēlēs.

"Šim sporta veidam ir fenomenāla vēsture un tradīcijas, kā arī sporta veida izcelšanās, kas to padara par īpašu spēli. Tomēr arī mūsdienās tas ir ātrs un aizraujošs sporta veids, kurā laukumā var vērot arī tādus olimpiskos ideālus kā draudzība, godīga spēle un izcilība," teica bijušais ASV Olimpiskās komitejas izpilddirektors Šērs.

Lai tiktu līdz olimpiskajām spēlēm, lakrosistiem jāturpina uzsāktais darbs komandas lieluma un spēles noteikumu izmaiņās. Arī spēles popularitātes ziņā sporta veidam pasaulē līdz virsotnēm vēl ir tālu.

ASV lakrosa federācijas vadītājs Stīvs Stenersens strādā pie spēlētāju skaita samazināšanas laukumā līdz sešiem katrā komandā un citu spēles elementu kā laukuma izmērs un ceturtdaļu garums izmaiņām. Līdz šim katrā komandā laukumā devās desmit spēlētāji, bet pasaules un ASV lakrosa organizācijas šobrīd izmēģina sešu cilvēku spēli komandā ar īsāku ceturtdaļu garumu.

"Tas ir graujoši, tas ir savādāk," izmaiņas komentēja Stenersens. "Tas ir ceļš pretējā virzienā tam, pie kā esi pieradis un ko esi iemīlējis līdz šim, tam, kas ir bijis normāli. Taču mēs tikai lūdzam jūs uztvert pārmaiņas ar atvērtu prātu."

Stenersens tic, ka šīs ir izmaiņas, kas ļaus par olimpiskajām medaļām konkurētspējīgi cīnīties arī citām valstīm, ne tikai ASV un Kanādai, jo tas nozīmē mazāk spēlētāju sporta veidā jaunajām valstīm un mazākus izdevumus.

"Tie ir jauninājumi, kas, es ceru, palīdzēs mums ne tikai atgriezties olimpiskajās spēlēs, bet arī sporta veida attīstībā."

Tieši Leikplesida tiek uzskatīta par lakrosa spēles paradīzi, kur 30.Leikplesidas Summit Lacrosse Classic turnīrā septiņu dienu laikā piedalījās vairāk nekā 230 komandas ar vairākiem tūkstošiem spēlētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi