Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas airētājiem četras godalgas virtuāli sarīkotajā PČ telpās

Pasaules čempionāts airēšanā telpās (World Rowing Indoor Championships) notika 2022. gada 25.–26. februārī kā pilnībā virtuālas sacensības. No Latvijas airētājiem PČ fināla sacensībās startēja astoņi sportisti, no kuriem trīs izcīnīja godalgas, informē Latvijas Airēšanas federācija (LAF).

2022. gada pasaules čempionāts airēšanā telpās ir nozīmīgākais notikums airētājiem ziemas airēšanas sezonā, kas sākotnēji tas bija paredzēts Vācijas pilsētā Hamburgā kā klātienes pasākums. Ņemot vērā nenoteiktību, ko rada notiekošā COVID-19 pandēmija un ierobežojumus starptautiskajos ceļojumos, Pasaules airēšanas izpildkomiteja un organizatori nonāca pie lēmuma pasaules čempionātu airēšanā telpās organizēt attālināti (virtuāli).

No Latvijas PČ finālā startēja divi parasportisti Krists Mickēvičs un Žanna Cvečkovska, abiem izcīnot godalgas. Mickēvičs ieguva divas sudraba medaļas - 500 m un 2000 m distancē. savukārt Cvečkovska izcīnija uzvaru 500m distancē. 

U23 vecuma grupā 2000 m distancē trešo vietu izcīnija Diāna Bulaša. “Esmu ar savu rezultātu ļoti apmierināta. Esmu neliela auguma, tāpēc ir jācenšas divreiz vairāk. Darīju visu, ko teica trenere un ievēroju režīmu, pievienojot pacietību un pūles. Viss izdevās!” norāda sportiste.  Diāna pārspēja arī savu personīgo rekordu, finišējot ar rezultātu 07:15.7. Pa visam tuvu medaļām bija arī U19 sportists Aurēlijs Susejs izcīnot ceturto vietu 500 m distancē ar laiku 01:19.9.

Pēc kvalificēšanās fināliem treneri Ludmila Ivanova un Aleksejs Lavrenovs novēlēja visiem sasniegt jaunus personiskos rekordus un, protams, arī medaļas. Ludmila un Aleksejs lepojas ar sportistu panākumiem un izvirzītā mērķa sasniegšanu.

“Mēs ļoti lepojamies ar mūsu sportistu panākumiem un medaļām airēšanas 150 gades īpašajā gadskārtā. Tā ir skaita dāvana pašiem sportistiem un visai airēšanas saimei. Šis ir nozīmīgākais panākums Latvijas airētājiem telpās un Latvijas Airēšanas federācija izsaka pateicību treneriem un sportistiem.  Diemžēl traģiskie notikumi Kijevā un karš Ukrainā neļauj mums pilnībā izdzīvot mūsu sportistu panākumus. Pašiem atlētiem ir milzīgs gandarījums par medaļām, personīgajiem rekordiem un apņēmība gatavoties nākamajām sacensībām.” sacīja Henrijs Bukavs, LAF prezidents.

Latvijas Airēšanas federācija ir vadošā airētāju sporta organizācija Latvijā, kas šogad atzīmēs savu 150. gadadienu. LAF attīsta airēšanas sportu Daugavpilī, Jūrmalā, Jelgavā un Rīgā. 1990. gadā Šveicē Latvijas Airēšanas federācija tika uzņemta Starptautiskajā Airēšanas federācijā (World Rowing/FISA). Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 150 licencētu sportistu, kuri vlsti pārstāv Eiropas un pasaules čempionātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi