Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas handbola izlase bez Krištopāna zaudē Norvēģijas B komandai

Latvijas vīriešu handbola izlase svētdien cieta zaudējumu savā vienīgajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta.

Latvija Tronheimā ar rezultātu 21:25 (10:15) piekāpās Norvēģijas B izlasei, kuru vada pašmāju treneris Valērijs Putāns.

Līdz šim Norvēģijā Latvijas nacionālā izlase bija aizvadījusi divus handbola treniņus un vienu fizisko nodarbību. Šo spēli izlaida Ģirts Lilienfelds un Dainis Krištopāns, kuri turpina atlabt pēc nelieliem savainojumiem un šovakar aizvadīja individuālo treniņu. 

Mača ievadā laukumā dominēja aizsardzība, un pirmos vārtus latvieši guva no septiņu metru soda metiena atzīmes, izceļoties Nilam Kreicbergam. Uzbrukumā gan arī turpinājumā bija problēmas ar labu metienu pozīciju atrašanu, pie tam arī, kad tas izdevās, pievīla realizācija (2:5). Norvēģija tika arī līdz 8:3, bet lieliski mačā iesaistījās Edgars Kukša, kurš ar vairākām labām epizodēm vārtos sniedza pārliecību arī uzbrukumam (6:8). 

Turpinājumā gan atkal bija problēmas, kā rezultātā norvēģi veica trīs vārtu izrāvienu un atkal tika nedaudz tālāk (6:11). Lai arī divi Oskara Arāja vārti un vieni no Nila Kreicberga un Austra Tuminska ļāva pietuvoties līdz 10:12, puslaika noslēdzošo daļu atkal labāk nospēlēja norvēģi, kuri spēles pirmo puslaiku noslēdza ar piecu vārtu handikapu (10:15). 

Otrā puslaika ievaddaļā, pateicoties Jāņa Pavloviča, Aivja Jurdža un Egila Politera vārtiem, divus vārtus Latvija atguva (13:16). Ar lielisku Kukšas spēli vārtos un disciplinētu aizsardzību kopumā Latvija izlase samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (17:18). Mača noslēdzošajā daļā pievīla uzbrukumu realizācija, kā rezultātā piedzīvots zaudējums ar 21:25.

Rezultatīvākais Latvijas izlases sastāvā ar pieciem vārtu guvumiem bija Nils Kreicbergs, trīs vārtus guva Oskars Arājs un Aivis Jurdžs, pa diviem vārtiem guva līnijas spēlētāji Ingars Dude un Egils Politers. 

Latvijas nacionālā izlase pirmdien Rīgā noslēdza jau trešo treniņnometni pirms Eiropas čempionāta. Pēc pēdējā treniņa izlases galvenais treneris nosauca Armands Uščins tos spēlētājus, kuri dosies uz finālturnīru. Pēc tam izlases spēlētājiem bija pāris brīvas dienas, kuras pavadīt kopā ar ģimenēm, bet trešdien valstsvienība lidoja uz Norvēģijas pilsētu Tronheimu. 

Pie sākotnējā 18 spēlētāju sastāva pēc treneru korpusa lēmuma Norvēģijā komandai pievienojies ir arī Jānis Pavlovičs. 

Tronheimā pirms Eiropas čempionāta sākuma norit vēl viena treniņnometne. Pirmo treniņnometni valstsvienība aizvadīja jau oktobrī Luksemburgā, bet sagatavošanas otrais un trešais posms notika attiecīgi Valmierā un Rīgā. 

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnīsies pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Uščina vadītā komanda cīnījās sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai.

Zīmīgi, ka izšķirošo uzvaru Latvija guva tieši pret 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieci, slovēņus Latvijā pieveicot ar 25:24. 

Latvijas izlases trenerim Uščinam asistē Andrejs Narnickis, Arnolds Straume un Sandris Veršakovs. Fiziskās sagatavotības treneris ir Ēriks Visockis, fizioterapeites pienākumus pilda Agate Ādiņa, bet delegācijas vadītājs ir Guntis Ciematnieks.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 9. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Latvijas izlases sastāvs 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīram:

vārtsargi - Artūrs Kuģis (Skopjes "Vardar", Ziemeļmaķedonija), Raitis Puriņš (Rīgas "Celtnieks"), Edgars Kukša ("Aurich", Vācija);

kreisā mala - Rihards Leja (Rīgas "Celtnieks"), Oskars Arājs (Dobeles "Tenax");

kreisie ārējie - Aivis Jurdžs, Emīls Kurzemnieks (abi - Dobeles "Tenax"), Nils Kreicbergs (Rīhimeki "Cocks", Somija);

saspēles vadītāji - Māris Veršakovs (Dobeles "Tenax"), Austris Tuminskis ("Aue", Vācija);

labie ārējie - Dainis Krištopāns (Skopjes "Vardar", Ziemeļmaķedonija), Ģirts Lilienfelds ("HSC Coburg 2000", Vācija), Evars Klešniks ("LiT Tribe Germania", Vācija), Jānis Pavlovičs ("Sandefjord", Norvēģija);

labā mala - Andis Ērmanis (Dobeles "Tenax"), Uvis Strazdiņš ("Kehra", Igaunija);

līnijas spēlētāji - Egils Politers, Antons Šuleiko (abi - Dobeles "Tenax"), Ingars Dude (Limožas "Hand 87", Francija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi