Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas handbolistu izkļūšanu no EČ apakšgrupas vērtē kā maz ticamu

Ceturtdien, 9. janvārī, sāksies Eiropas čempionāts handbolā, kurā pirmoreiz piedalīsies Latvijas valstsvienība. Latvijas handbolistiem gaidāmas grūtas spēles pret Vāciju, Spāniju un Nīderlandi, un sporta totalizatora Betsafe prognozes liecina, ka no apakšgrupas izkļūt būs grūti, taču nepalikt bez uzvarām gan ir reāls mērķis.

Latvijas handbola izlase Eiropas čempionātā spēlēs C apakšgrupā. Kopumā finālturnīrā piedalās 24 komandas, kas sadalītas sešās apakšgrupās, un no katras apakšgrupas nākamajā kārtā iekļūs divas labākās izlases.

EČ debitante Latvijas izlase ir nosacīts C apakšgrupas tumšais zirdziņš, jo izsēta kā pastarīte, atbilstoši saviem iepriekšējo gadu rezultātiem, taču šobrīd Latvijas handbols ir pacēlies par pāris pakāpieniem augstāk. Latvijas izlases sastāvā ir rezultatīvais Dainis Krištopāns, kurš ieviesis bijību daudzos konkurentos Eiropas Čempionu līgā un šobrīd ir viens no labākajiem spēlētājiem Eiropā. Latvijas izlase noteikti cer, ka viņš savu veiksmīgo sniegumu turpinās arī izlases sastāvā.

Sporta totalizators Betsafe tieši Krištopānu uzskata par ticamāko kandidātu kļūšanai par mūsu izlases rezultatīvāko spēlētāju, koeficients šādai iespējai noteikts 1.62. Latvijas izlases treneriem gan arī jārēķinās ar to, ka pretinieki Krištopānu segs īpaši cieši un veltīs viņam lielu uzmanību. Bukmeikeri rezultatīvu sniegumu sagaida arī no Māra Veršakova (koeficients par to, ka viņš būs labākais vārtu guvējs Latvijas izlasē, ir 2.70).

Latvijas izlasi jau pirmajā čempionāta dienā sagaida pamatīgs pārbaudījums, proti, tikšanās ar Spānijas izlasi, divkārtējo pasaules čempioni. Pret Spāniju uz uzvaru cerēt būs grūti, bet Latvijas handbolistiem tas var izrādīties pat pozitīvi, ļaujot iejusties turnīra ritmā, un tad jau ar lielāku pieredzi ķerties klāt Nīderlandes izlasei. Savukārt grupu turnīra noslēdzošā spēle pret Vāciju atkal būs mačs ar visai mazām izredzēm uz panākumu. Uzvara pret Vāciju vai Spāniju būtu nešaubīgi vērtējama kā sensācija.

Bukmeikeru prognozes liecina, ka izkļūšana no apakšgrupas ir mazticama, un šāda iespēja novērtēta ar koeficientu 12.00, savukārt vismaz vienas uzvaras iegūšana gan ne tuvu nav nereāls notikums. Latvija pret Nīderlandi, kas EČ finālturnīrā arī spēlēs pirmoreiz, nav izlikta kā favorīte, taču komandu izredzes tiek vērtētas daudz līdzvērtīgāk. Iespēja, ka Eiropas čempionātā Latvija tiks vismaz pie vienas uzvaras, saņēmusi koeficientu 2.30.

Par turnīra galveno favorīti bukmeikeri uzskata Dāniju (triumfa koeficients 3.15), kamēr Spānija tiek vērtēta kā otra ticamāka zelta medaļas ieguvēja. Kopumā tiek izliktas septiņas izlases, kurām zelta koeficients nav augstāks par 15.00, visām pārējām tas ir daudz lielāks. Šo septiņu izlašu pulkā ir divas Latvijas pretinieces – Spānija un Vācija, kas arī labi apliecina, cik grūti būs izkļūt no apakšgrupas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi