Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Latvijas kamaniņu sportisti Sočos gatavi pārsteigt vēlreiz

Kamaniņu braucēji ieguvuši divas no trijām līdz šim izcīnītajām ziemas olimpisko spēļu godalgām pēc neatkarības atjaunošanas, turklāt visi to īpašnieki stāsies uz starta arī Soču trasē, cerot panākumu vismaz atkārtot. Lai gan pēdējās sezonās mūsu kamaniņnieki nav priecējuši ar lieliem sasniegumiem, iepriekš viņi pierādījuši, ka sezonas svarīgākajām sacensībām prot un var sagatavoties.

Lielākās cerības saistās ar Andra un Jura Šicu vadīto divnieka ekipāžu, kas pirms četriem gadiem pārsteidza ar sudraba godalgām Vankūverā. Pēc tam brāļiem gājis kā pa viļņiem, taču par spīti visām nedienām viņi pamanījās gadu vēlāk izcīnīt pasaules čempionāta medaļu un ir pārliecināti, ka var cīnīties par augstākajām vietām arī Sočos. Arī šīs sezonas Pasaules kausā viņi ir visaugstāk no Latvijas sportistiem. Kaut tā ir šķietami pieticīgā devītā vieta, brāļi neslēpj, ka šosezon viss ir pakārtots olimpiskajam startam. Galvenie favorīti ekipāžu konkurencē ir vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts un Toni Egerts/Saša Benekens, kuri pēdējās trijās sezonās pārliecinoši ieņēmuši vadošās pozīcijas kopvērtējumā. Spēcīgas ir vadošās itāļu ekipāžas, norakstīt nevar arī pieredzējušos austriešus brāļus Andreasu un Volfgangu Lingerus, kaut pēdējo divu olimpisko spēļu čempioni šosezon buksē, un mājiniekus Vladislavu Južakovu un Vladimiru Mahnutinu.

Uz augstu vietu mērķē arī 2006. gada Turīnas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Rubenis. Pieredzējušā sportista pārliecību vairo veiksmīgais starts pagājušā gada Pasaules kausa posmā Sočos, kur viņš pēc pirmā brauciena bija līderis, bet summā ieņēma piekto vietu. Arī šeit galvenie favorīti ir vācieši, taču nopietnu konkurenci viņiem var sastādīt veterāni itālis Armīns Cīgelers un krievs Alberts Demčenko. Abi pēdējie kopā ar Rubeni stāvēja uz goda pjedestāla Turīnā.

Jaunieviestajā komandu stafetē, kurā iepriekš latvieši allaž bija starp vadošajiem, pēdējās sezonās tik labi nav veicies, tomēr arī tā ir laba iespēja tikt pie olimpiskās godalgas, ja visiem četriem dalībniekiem izdosies veikt stabilus braucienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Soči 2014

Latvijas komanda
Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš
Sacensības vīriešiem
8.II 16.30 un 18.40
9.II 16.30 un 18.40
Sacensības sievietēm
10.II 16.45 un 18.35
11.II 16.30 un 18.20
Sacensības ekipāžām
12.II 16.15 un 17.45
Komandu stafete
13.II 18.15

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi