Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas regbija izlase cieš otro zaudējumu EČ

Latvijas regbija valstsvienība Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas spēlē Slokas stadionā piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs.

Latvija ar 22:26 (8:18) piekāpās Zviedrijai.

Roberts Džo Davidsons guva septiņus punktus, pa pieciem punktiem Latvijai guva Ivo Kapiņš, Valters Raņķis un Elmārs Šefanovskis.

Viesiem Konoram Mērfijam 11 punkti, Aleksam Melanderam divi piezemējumi un desmit punkti.

Spēles sākumā latvieši nonāca iedzinēju lomā pēc Melandera piezemējuma un Mērfija realizācijas sitiena, kuram komandas kapteinis vēlāk pievienoja vēl trīs punktus ar soda sitienu - 10:0 viesu labā.

Mājinieki atbildēja ar Kapiņa piezemējumu, un 27.minūtē ar soda sitienu Roberts Džo Davidsons panāca 8:10. Desmit minūtes vēlāk ar to pašu atbildēja Konors Mērfijs - 8:13. Aleksam Melanderam tikai minūti vēlāk pēc Vigo Valdava taktiskas kļūdas otro reizi spēlē izdevās piezemēt bumbu Latvijas izlases ieskaites laukumā, bet Mērfijs no grūtas situācijas laukuma malā nerealizēja realizācijas sitienu - 8:18.

Otrā puslaika 49.minūtē pēc spēka cīņas bumbu viesu ieskaites laukumā piezemēja Raņķis, Davidsonam no laukuma vidus realizējot ērtu realizācijas sitienu - 15:18. 62.minūtē tālāku soda sitienu iesita Mērfijs - 21:15 zviedru labā, bet sešas minūtes vēlāk zviedri veica piezemējumu 26:15 viņu labā. Uz to trīs minūtes vēlāk ar piezemējumu atbildēja Šefanovskis, bet Davidsons spēcīgā vējā iesita realizācijas sitienu - 22:26.

Jau ziņots, ka pirms divām nedēļām notikušajā pirmajā grupas spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 13:38 viesos kapitulēja Ungārijai.

Latvijas regbija izlase pēc gada pārtraukuma atgriezusies Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijā. 2018.gada maijā Latvija šajā grupā palika pēdējā, piektajā, vietā, kaut cikla laikā pārspēja Ungāriju, un izkrita līmeni zemāk. Tomēr otrajā konferencē latvieši uzvarēja gan Somiju, gan Dāniju, gan Norvēģiju, gan Austriju un atgriezās pirmajā konferencē.

Jaunajā ciklā Latvija ir vienā apakšgrupā ar Čehiju, Luksemburgu, Zviedriju un Ungāriju. Noslēdzošās divas spēles risināsies nākamgad - 18. aprīlī Latvija viesosies Čehijā, bet 2.maijā uzņems Luksemburgu. 

Pagājušajā ciklā šajā divīzijā uzvarēja Ukraina, kam sekoja Zviedrija, Luksemburga, Ungārija un Moldova. Tagad Moldova izkritusi uz grupu, kurā iepriekš bija Latvija, bet Ukraina nomainījusi Čehiju "Trophy" divīzijā, ko var saukt par trešo spēcīgāko kontinentā aiz Sešu nāciju turnīra un Eiropas čempionāta.

Šogad Latvijas izlases grožus pārņēma brits Gerijs Vokers, kurš ir vien ceturtais Latvijas valstsvienības vadītājs vēsturē. Vokers galvenā trenera amatā aizstājis Sergeju Lisko, kurš izlasi vadīja kopš 2012.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi