Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas vadošā peldētāja Maļuka traumas dēļ nepiedalīsies olimpiskās kvalifikācijas sacensībās Rīgā

Vairāku Latvijas rekordu īpašniece Ieva Maļuka traumas dēļ nepiedalīsies šajā nedēļas nogalē Ķīpsalā gaidāmajās olimpiskās kvalifikācijas sacensībās Latvian Open 2021, informē Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Tradicionāli šajā laikā Ķīpsalas peldbaseinā tiek rīkots Latvijas atklātais čempionāts, tomēr šogad valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas un noteikto ierobežojumu dēļ, kas tiešā veidā ietekmē arī peldēšanas treniņu iespējas, LPF valde nolēma plānotajām sacensībām nepiemērot Latvijas čempionāta statusu.

Traumas dēļ no piektdienas līdz svētdienai gaidāmajās sacensībās nepiedalīsies Latvijas reitinga līdere Ieva Maļuka, savukārt vēl vairāki vadošie sportisti (Emīls Pone, Jānis Vitauts Siliņš, Arina Baikova) šobrīd atrodas ārzemēs un ir spiesti meklēt iespējas startēt citur.

Šonedēļ gaidāmajās sacensībās kopā ar Latvijas labākajiem sportistiem par olimpiskajām ceļazīmēm cīnīsies arī pasaules rekordists Iļja Šimanovičs, kā arī virkne citu pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieku.

Lai gan covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ sacensībās piedalīsies ļoti ierobežots dalībnieku skaits, tās būs vienas no visu laiku spēcīgākajām peldēšanas sacensībām Latvijā. 

Ķīpsalas peldbaseinā spēkosies pasaules rekordists 100 metros brasā, vairākkārtējs pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieks Šimanovičs, Eiropas čempions, pasaules čempionāta laureāts stafetē Jevģenijs Curkins, divkārtēja Eiropas čempione, Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece Jenna Laukanena, Eiropas čempionāta bronzas laureāte un olimpisko spēļu dalībniece Džalova Mimmosa, kā arī Eiropas čempionātu bronzas medaļas ieguvējs, pasaules čempionātu finālists un divu olimpisko spēļu dalībnieks Arī Peka Līkonens.

Tāpat sacensībās startēs 2019.gada FINA pasaules čempionāta finālists 400 metru kompleksā Maksims Šemberevs, kā arī viens no Indijas labākajiem peldētājiem, 2016.gada olimpisko spēļu dalībnieks Sadžans Prakašs. Kopumā sacensībās startēs sportisti no astoņām valstīm.

No Latvijas vadošajiem peldētājiem startēs Gabriela Ņikitina, Daniels Bobrovs un Ģirts Feldbergas, kuri ir starp vadošajiem pretendentiem uz vietu Tokijas spēlēs. Tāpat par augstvērtīgu rezultātu varētu cīnīties Latvijas rekordisti Artūrs Markovs un Arīna Sisojeva, kā arī vairāki citi gados jaunāki sportisti.

Ievērojot Ministru kabineta 2020.gada 6.novembra rīkojuma nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 5.16.1. punktu, dalībai starptautiskajās sacensībās Latvijas izlases sastāvā tika iekļauti tikai tie sportisti, kas ir sasnieguši vismaz sporta meistara kandidāta normatīvu ( vairāk par 540 FINA punktiem).

Sacensības "Latvian Open 2021" norisināsies aiz slēgtām durvīm, ievērojot normatīvajos aktos noteikto kārtību, epidemioloģiskās drošības pasākumus, un tajās tiks ielaistas tikai akreditētas personas, kas iepriekš būs veikušas covid-19 testu un kurām būs uzrādīts negatīvs rezultāts. LPF sadarbībā ar "Centrālo laboratoriju" Covid-19 pārbaudes veiks pilnīgi visiem sacensību dalībniekiem (sportistiem un komandu pārstāvjiem), kā arī visām to organizēšanā un norisē iesaistītajām personām.

Sacensības tiešraidē pārraidīs kanāls "Sportacentrs.com TV".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi