Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LOK no SOK prasīs konkrētas atbildes par Olimpiādes norisi

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) gatavo oficiālu vēstuli Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK), prasot skaidrojumu saistībā ar gatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm, ņemot vērā Covid-19 radīto ietekmi, vēsta LOK.

"Esam sazinājušies ar vairāk nekā pusi no Latvijas olimpiskās komandas Tokija 2020 kandidātiem un pārstāvēto sporta veidu federāciju pārstāvjiem", stāsta LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Noskaidrojām šo sportistu viedokli un jautājumus, uz kuriem mums ir nepieciešamas atbildes pēc iespējas ātrāk - kad notiks Tokijas olimpiskās spēles, kā tiks organizēta kvalifikācija un atlase?"

"Šobrīd no 37 Latvijas olimpiskās komandas Tokija 2020 kandidātiem 22 atrodas Latvijā, bet 15 - ārzemēs," atklāj LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. "LOK turpinās ļoti rūpīgi, atbildīgi un vispusīgi vērtēt ar Covid-19 saistītos riskus, sportistiem turpinot treniņu procesu. Nav augstākas prioritātes par mūsu atlētu, viņu ģimeņu veselību un sabiedrības drošību. Uzskatu, ka lēmums par olimpisko spēļu Tokijā norises laika pārcelšanu ir jāpieņem iespējami ātri."

Vairākas Latvijas vasaras olimpisko sporta veidu federācijas ir sagatavojušas priekšlikumus kvalifikācijas procesa pilnveidošanai, LOK tos nosūtīs SOK un konsekventi atbalstīs, nodrošinot mūsu olimpiskās komandas interešu aizstāvību kvalifikācijas sistēmu izmaiņu procesā, ievērojot godīgas spēles principus.

LOK savā vēstulē aicinās SOK nekavēties ar lēmuma pieņemšanu par Olimpisko spēļu norisi un kvalifikāciju, lai sportisti varētu koriģēt treniņu procesu.

LOK apzinās, ka šī situācija jau radījusi finansiālos zaudējumus un prasīs papildu izdevumus, līdz ar to aicinās SOK izskatīt jautājumu par papildus finansiālā atbalsta sniegšanu nacionālajām Olimpiskajām komitejām pirms olimpiskajām spēlēm Covid-19 radīto seku mīkstināšanai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pēc SOK lēmuma četru nedēļu laikā izlemt Tokijas Olimpiādes likteni, arī Japānas valdība pirmdien paziņoja, ka ir gatava veikt pārrunas par četrgades notikuma pārcelšanu.

Top komentāri

reptilis
r
LOK un SOK ar prāta spējām neizceļās:((((
Reālists
R
Olimpiāde jau notiek, bet OLIMPISKĀS SPĒLES paredzētas Japānā, nezinīši...
Tālis
T
Redz cik varonīgs - prasa! Kanāda jau paziņojusi, ka nepiedalīsies Tokijas olimpiskajās spēleēs patreiz noteiktā termiņā. Tas bija jādara arī LOK, bet viņi - pieprasa!! Tāpēc, ka LOK nav sporta speciālisti, bet juristi, inženieri u.c. profesiju personas. Cieš sportisti, jo neziņa ietekmē treniņa procesu, pimkārt motivāciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi