Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Olimpiskā brīža iespēja

Piesardzīgo optimismu Tokijā attaisnoja Latvijas olimpiskā delegācija, kas no Japānas galvaspilsētas pārveda divas godalgas, turklāt vēl virkne atlētu palika viena panākuma attālumā no tās. Lielākā daļa no šīs olimpiskās komandas līderiem pauduši gatavību līdzīgā līmenī startēt arī nākamajās spēlēs Parīzē. Tostarp vairums pieredzējušo atlētu neslēpj, ka olimpiskā cikla "saīsināšanās" ir viens no galvenajiem argumentiem sportista karjeras pagarināšanai.

Pēc godalgu vērtējumā tukšajām 2016. gada olimpiskajām spēlēm Rio un pandēmijas dēļ sarežģītā gatavošanās posma Tokijai mūsu sportistu izredzes cīnīties par augstākajām vietām tika vērtētas piesardzīgi. Dodoties uz Japānu, gan neslēpu, ka Pasaules tūres posmos regulāri augstas vietas ieņēmušo 3 x 3 basketbolistu palikšana bez godalgas būtu uzskatāma par neveiksmi, tomēr kļūšana par olimpiskajiem čempioniem bija patīkams pārsteigums. Izteikti galvenie favorīti turnīrā bija serbi, kuri atbilstošā līmenī arī aizvadīja turnīru, tomēr Latvijas zelta četrinieks bija īstajā laikā, īstajā vietā un ar nepieciešamo pārliecību, lai izmantotu favorītu klupienu pusfinālā.

Līdzīgs stāsts arī par svarcēlāju Artūru Plēsnieku, kuram tikai pēdējā gājienā pavērās negaidīta iespēja pacelt bronzas godalgu. Arī viņš līdz tam bija izdarījis visu no sevis atkarīgo, lai nokļūtu pozīcijā, kas ļāva izmantot šo iespēju.

Dažu vai pat vienas veiksmīgas epizodes līdz līdzīgam panākumam pietrūka abiem pludmales volejbola pāriem, cīkstonei Anastasijai Grigorjevai un svarcēlājam Ritvaram Suharevam. Visiem viņiem līdzīgas iespējas var pavērties jau pēc trim gadiem Parīzē. Jāsagatavojas tā, lai viņi būtu gatavi izmantot savu olimpisko brīdi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi