Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Par antidopinga noteikumu pārkāpšanu diskvalificēts slavenais kultūrists Aivars Visockis

Par antidopinga noteikumu pārkāpšanu četru gadu diskvalifikācija piešķirta vienam no slavenākajiem Latvijas bodibildinga sportistiem Aivaram Visockim, piektdien aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Antidopinga biroja (LAB) un Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas (LBFBF) pārstāvji.

Visocka organismā konstatēta S2 grupas viela - cilvēka horiongonadotropīns. Pašlaik sportists ir jau 63 gadus vecs.

Dopinga kontrole, kurā Visocka analīzēs tika atrasta šī viela, notika Starptautiskās Bodibildinga un fitnesa federācijas (IFBB) Starptautiskā Latvijas kausa Rīgas Pērle 2017 sacensību ietvaros 2017.gada 19.novembrī. Šajās sacensībās bodibildingā Visockis ieguva trešo vietu.

Diskvalifikācijas termiņa sākums noteikts no šīm sacensībām līdz 2021.gada 18.novembrim.

LBFBF prezidente Kristīne Vederņikova apstiprināja, ka diskvalifikācija piemērota Latvijas bodibildinga sporta leģendai Aivaram Visockim. Viņa stāstīja, ka šī lieta bija sarežģīta un ilga.

"Pastāvēja varbūtība, ka šī viela organismā cēlusies kādu organisma īpatnību dēļ. Tāpēc sportists bija spiests ilgu laiku staigāt pa medicīnas iestādēm, lai to noskaidrotu. Tagad lēmums ir pieņemts - tā ir četru gadu diskvalifikācija, taču es ticu, ka Visockis ir spēcīgs un to izturēs," saka Vederņikova.

"Šis dopinga gadījums bija nedaudz savādāks, nekā ierasts," sarunā ar LETA teica LAB eksperts Roberts Lauris. "Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) noteikumi paredz, ka šādas vielas klātbūtnes organismā gadījumā ir jāsazinās ar sportistu, jo ir iespējams, ka tas saistīts ar sportista veselību. Lai izslēgtu šo iespēju, ir jāapmeklē medicīniskie speciālisti un jāveic papildu analīzes."

Lauris izsaka nožēlu, ka ar biroja reorganizāciju un sporta jomas likumdošanas izmaiņām lēmuma pieņemšana šajā lietā ir ievilkusies, un lietā lēmumu pieņēma tikai šogad.

"Izvērtējot visus materiālus, LAB pieņēma lēmumu, ka diskvalifikācija tomēr ir piemērojama un ka tās termiņš ir četri gadi," sacīja Lauris.

Visocka rezultāts 2017.gada sacensībās Rīgas Pērle 2017 ir anulēts.

Latvijas titulētākais bodibildinga sportists Visockis 2009.gadā prestižo sacensību Mr.Universe Masters 50+ kategorijā izcīnīja uzvaru, kas ir līdz šim izcilākais sasniegums Latvijas bodibildinga vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi