Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Paraolimpisko spēļu vadītāju satrauc Olimpiādes infrastruktūras pieejamība paraolimpiešiem

Paraolimpoisko spēļu vadītājs Endrū Parsons priecājas par Tokijas gatavību spēlēm, tomēr pauda satraukumu par infrastruktūras pieejamību sportistiem ar kustību traucējumiem.

"Esmu bezgala priecīgs par sagatavošanās procesu norisi. Līdz Olimpiādei palicis vairs gads, un mēs pilnībā pieturamies pie plānotā grafika," ziņu aģentūrai AFP stāstīja Parsons.

Tomēr organizators arī atklāja, ka viņu nomāc nelielas raizes par infrastruktūras pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem, jo pagaidām vairākās viesnīcu istabiņās viņi nevarētu iekļūt.

Atlēti un viņu tehniskais personāls tiks izmitināti olimpiskajā ciematā, kurā par aprīkotām naktsmītnēm nav jāsatraucas, tomēr ārpus ciemata pagaidām tikai puse no viesnīcu istabiņām ir pieejamas cilvēkiem ar invaliditāti. Paraolimpisko spēļu organizatori norādīja, ka nevēlas, lai ārpus ciemata viesnīcas atrastos pārāk tālu, jo tad veidotos sastrēgumi.

Japānas tiesību akti paredz, ka katrai viesnīcai uz 50 numuriņiem jānodrošina tikai viena invalīdiem pieejama istaba, tomēr nesen šie noteikumi tika mainīti, liekot viesnīcām aprīkot vienu procentu istabiņu no kopējā skaita ar pienācīgu infrastruktūru. Tomēr jaunos noteikumus praksē izdosies ieviest vien pēc Olimpiādes.

Parsons atklāja, ka aprīkoto istabu trūkums viesnīcās tikai izgaismo Japānas sabiedrības aizspriedumus pret cilvēkiem ar invaliditāti.

"Pieņemu, ka japāņi uzskata, ka cilvēki ar invaliditāti neceļo atpūtas vai biznesa nolūkos, tāpēc arī viesnīcās netiek ierīkotas nepieciešamās istabas," teica organizators, kurš pauda cerību, ka pēc Olimpiādes japāņu redzējums šajā aspektā būs mainījies. "Cerams, ka spēles pārējiem parādīs, cik reāli ir ceļot arī ar invaliditāti. Šie cilvēki var darīt visu to pašu ko pārējie, ja vien viņiem tiek nodrošināti pienācīgi apstākļi."

Tāpat viņš norādīja, ka neattīstītās infrastruktūras dēļ, vairākiem apmeklētājiem un sportistiem olimpiskā pieredze varētu tikt pabojāta, tomēr Parsons arī neslēpa, ka Tokijas pilsēta strādājot lietas labā.

"Viņi saprot, ka ir problēma. Tāpat Tokijas valdība saprot, ka tas apgrūtinās Olimpiādes norisi, tāpēc mēs pie tā strādājam," teica paraolimpisko spēļu vadītājs.

Tikmēr Tokijas pilsētas mērs Juriko Koike iepriekš jau paziņoja, ka Olimpiāde par izdevušos tiks uzskatīta vienīgi tad, ja paraolimpiskās spēles noritēs bez lielām problēmām. Tāpat mērs pauda cerību, ka olimpiskās spēles palīdzēs uzlabot pilsētas infrastruktūra, kuru ikdienā lieto Japānas pensionāri.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi