Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Peldētāji Pesockis un Bobrovs atkal sasniedz Eiropas spēļu pusfinālus

Latvijas peldētāji Artūrs Pesockis un Danils Bobrovs piektdien atkal pārvarēja Eiropas spēļu priekšsacīkstes un nodrošināja dalību pusfinālos.

Sesto labāko rezultātu 100 metru tauriņstila distancē uzrādīja Pesockis, kurš distanci veica 54,08 sekundēs, pusfinālā, kurā piedalīsies 16 sportisti, iekļūstot pārliecinoši.

Pusfināli šajā distancē piektdienas vakarā sāksies plkst.15.52 pēc Latvijas laika, bet fināls gaidāms vēl nedaudz vēlāk.

Tāpat pusfināla barjeru 100 metru distancē brasā pārvarēja Bobrovs, kurš ar rezultātu minūte un 3,71 sekunde priekšsacīkstēs uzrādīja 16.rezultātu.

Šajā distancē pusfināli sāksies plkst.16.41.

Ne tik sekmīgi piektdien startēja Latvijas dāmas - Arina Baikova 100 metros uz muguras finišēja pēc minūtes un 6,36 sekundēm, no sev piederošā Latvijas rekorda atpaliekot par vairāk nekā pusotru sekundi un ierindojoties 27.vietā, bet Dana Kolidzeja 100 metru distancē brasā sasniedza laiku minūte un 14,43 sekundes, kas deva 28.vietu.

Peldēšanas vakara sesiju tiešraidē būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Jau vēstīts, ka trešdien Bobrovs ar jaunu Latvijas rekordu izcīnīja septīto vietu brasā, bet ceturtdien to pašu 50 metru brasā paveica arī Deniss Komars. Tāpat finālu otrdien sasniedza Pesockis, kurš guva astoto pozīciju 50 metru tauriņstilā.

Kā zināms, ūdens sporta veidiem - peldēšanai, sinhronajai peldēšanai, daiļlēkšanai un ūdenspolo - Eiropas spēlēs ir vecuma ierobežojumi. Peldēšanā vīriešiem dalībnieku vecums nedrīkst pārsniegt 18 gadus, bet sacensībās sievietēm - 16 gadus.

Kā zināms, piektdien dalību Eiropas spēlēs sāks Latvijas BMX riteņbraucēji.

Sacensības BMX riteņbraucējiem sāksies dienas vidū, bet kā pirmā no Latvijas dosies Sandra Aleksejeva, kurai plkst.12.30 pēc Latvijas laika jāaizvada individuālā brauciena kvalifikācijas sacensības. Savukārt 20 minūtes vēlāk tas pats sagaida arī vīriešu braucējus Edžu Treimani, Kristenu Krīgeru un Rihardu Veidi. Pēcāk norisināsies individuālā brauciena superfināli, kā arī kvalifikācijas sacensības, lai iekļūtu svētdien gaidāmajās cīņās par medaļām.

Tāpat šodien sacensības aizvadīs arī Latvijas džudo cīkstoņi. Plkst.10.30 svara kategorijā līdz 73 kilogramiem Dmitrijs Fedosejenkovs cīnīsies pret portugāli Andrē Alvešu, bet plkst.10.42 Mihails Šteinbuks šajā pašā svara kategorijā pirmajā cīņā sacentīsies pret spāni Havjeru Ramiresu. Šajā pašā laikā svarā līdz 81 kilogramam pirmo cīņu aizvadīs arī Konstantīns Ovčiņņikovs, spēkojoties pret Igaunijas džudistu Jevgēņiju Salejevu.

Jau vēstīts, ka pirmo zelta godalgu Eiropas spēlēs Latvijai svētdien izcīnīja pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet pagājušajā nedēļā bronzu ieguva brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Tāpat ar augstvērtīgiem rezultātiem priecējuši Latvijas riteņbraucēji. Septīto vietu individuālajā braucienā izcīnīja Gatis Smukulis, bet svētdien tādu pašu pozīciju grupas braucienā sasniedza Aleksejs Saramotins.

Pēc 14 sacensību dienām medaļu vērtējumā pārliecinoša līdere ar 59 zeltiem, 32 sudrabiem un tikpat bronzām ir Krievija, bet tai ar 15 zelta godalgām, kam pievienoti arī 13 sudrabi un 18 bronzas, seko mājiniece Azerbaidžāna. Tikmēr 14 zelti, seši sudrabi un 14 bronzas ir Lielbritānijai.

No pārējām Baltijas valstīm Lietuva guvusi divas zelta un trīs bronzas medaļas. Pirmo vietu Lietuva izcīnīja kanoe airēšanas 200 metru distancē un peldēšanā, bet divas bronzas godalgas ieguva sambo cīņās, bet vienu pludmales volejbolā dāmām. Savukārt Igaunijai ir divas bronzas, kas izcīnītas grieķu-romiešu cīņā un paukošanā.

Eiropas spēlēs, kas ilgs līdz svētdienai, piedalās vairāk nekā seši tūkstoši kontinenta atlētu, kuri sacenšas 20 sporta veidos, bet plānots, ka Latviju kopumā pārstāvēs aptuveni 65 atlēti.

Dažos no sporta veidiem (šaušanā, galda tenisā un triatlonā) atlēti var nopelnīt ceļazīmes uz 2016.gadā Riodežaneiro paredzētajām olimpiskajām spēlēm. Savukārt peldēšanā un vieglatlētikā iespējams izpildīt nepieciešamos normatīvus, lai kvalificētos nākamā gada Olimpiādei. Tikmēr džudo un cīņā šajās sacensībās vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāti, bet Eiropas spēlēs nav iekļauts teniss.

Tāpat spēļu programmā nav arī tādu olimpisko sporta veidu kā burāšana, airēšana un modernā pieccīņa. Basketbola vietā ir strītbola sacensības, kā arī nav klasiskā futbola, bet ir pludmales futbols. Savukārt no neolimpiskajiem sporta veidiem programmā iekļuvuši karatē un sambo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi