Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piecu valstu pārstāvji startēs Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā Carnikavā

2021./2022.gada Pasaules kausa sezona kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos sāksies šajā nedēļas nogalē, 11. un 12.septembrī, pie mums Latvijā – Zibeņu slēpošanas trasē Carnikavā. Dog Sport Carnikava rīkotajās sacensībās plāno piedalīties 80 sportisti no piecām valstīm, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Starptautiskā Kamanu suņu sporta federācija (IFSS) Latvijai ir uzticējusi tiesības rīkot 2021./2022.gada sezonas pirmo Pasaules kausa posmu kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos. Par sacensību vietu pēc vairāku gadu pārtraukuma ir izvēlēta Carnikavas “Zibeņu” trase. Kopā ar Pasaules kausa posmu kamanu suņu sportā dalībnieki no piecām valstīm sacentīsies arī par Carnikavas kausu. Uz Latviju brauks lietuvieši, igauņi, krievi, somi. 80 dalībnieki šādos ierobežojuma laikos nav maz.

Pieredzējusī organizatoru komanda no “Dog Sport Carnikava”, kas vairākus gadus ir rīkojusi augstākā līmeņa sacensības kamanu suņu sportā, tajā skaitā arī pasaules kausa posmus, ir parūpējusies, lai tieši Latvija būtu sezonas pirmo sacensību norises vieta. “Lielākie izaicinājumi šajā periodā, protams, ir atrast balansu starp Covi-19 sakarā uzlikto ierobežojumu ievērošanu un tajā pašā laikā arī patīkamās un draudzīgās atmosfēras nodrošināšanu pasākuma laikā. Nepārtraukti ir jāseko līdzi normatīvo aktu izmaiņām un jābūt elastīgiem nepieciešamības gadījumā veikt izmaiņas pasākuma norises kārtībā. Bet, cerams, ka nekas būtiski pāris dienu laikā vairs nemainīsies un Pasaules kausa posms Carnikavā varēs notikt,” stāsta “Dog Sport Carnikava” pārstāve Elīna Klindžāne.

Dalībnieki kā ierasts kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos sacentīsies četrās kategorijās – velokamanu (sešu un četru suņu), skūteru (divu un viena suņa), baikdžoringā (suns tandēmā ar velobraucēju) un kanikrosā (suns kopā ar skrējēju). Sacensību ietvaros norisināsies arī aizraujošā stafete, kur katrā komandā ir trīs dalībnieki – 1 kanikross, 1 suņa skūters, 1 baikdžorings.

Dalībniekiem tajā pašā trasē būs jāizvada divi braucieni – viens sestdien, otrs svētdien, abu dienu uzrādītos laikus skaitot kopā. Sestdien Pasaules kausa posms sāksies plkst.12.00, bet svētdien starts jau agrāk – plkst.9.00.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi