Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PK regbijā: Skotija grauj un turpina cīņu par 1/4 finālu, kuru nesasniedz Argentīna

Skotijas vīriešu regbija izlase trešdien svinēja uzvaru Pasaules kausa mačā, turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru. Skotija A apakšgrupas mačā ar 61:0 (21:0) sagrāva Krieviju.

Pirmajā puslaikā divus no trim piezemējumiem veica Edams Hestings, bet otrā puslaika sākumā Skotija ceturto reizi aiznesa bumbu pāri galalīnijai, tādējādi nopelnot bonusa punktu. Arī otrajā puslaikā Skotija dominēja un svinēja graujošu uzvaru ar 61:0.

Uzvarētājiem ar diviem piezemējumiem un astoņām realizācijām izcēlās Hestings, bet ar "hat-trick" atzīmējās Džordžs Horns. 

A apakšgrupā vadībā ar 14 punktiem trīs spēlēs ir Japāna, tālāk ar 11 punktiem ir Īrija, bet trešo vietu ar desmit punktiem ieņem Skotija. Ceturtā ar pieciem punktiem ir Samoa, bet Krievija četrās cīņās palikusi bešā un noslēgusi Pasaules kausa turnīru.

Jau ziņots, ka pirms tam Argentīna C apakšgrupas duelī ar 47:17 (19:5) pārspēja ASV.

Argentīnas izlase pirmajā puslaikā veica trīs piezemējumus un veica izrāvienu 19:0, bet otrā puslaika pirmajās 16 minūtēs par "pumām" dēvētā izlase guva 21 bezatbildes punktu.

Lai gan argentīnieši neiekļuva izslēgšanas turnīrā, viņi nodrošināja vietu 2023.gada Pasaules kausa izcīņā.

Uzvarētājiem divreiz bumbu aiz galalīnijas aiznesa Huans Kruss Maljija un Hoakins Tukulets, bet ar piecām realizācijām izcēlās Nikolass Sančess. Amerikāņiem divi piezemējumi bija Bleinam Skallijam.

C apakšgrupā līdere ar 15 punktiem trīs spēlēs ir Anglija, ar 13 punktiem seko Francija, 11 punkti četrās cīņās ir Argentīnai, punktu trīs dueļos guvusi Tonga, bet ASV ir bešā.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi