Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saramotins pēc Giro d'Italia: Noguris un bez gandarījuma

"Jokojat, vai?" dienu pēc prestižā daudzdienu velobrauciena Giro d'Italia finišēšanas telefonsarunā Dienai Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins atbildēja, vai gatavojas arī pēc mēneša startējošajam Tour de France pārbaudījumam. "Nē, nu visādi, protams, var būt, taču ceru, ka ne. Man pietiek ar vienu tūri gadā," viņš paskaidro, smagi iesmejoties.

No visiem riteņbraucējiem, kas izturēja Itālijas riteņbraukšanas klasisko pārbaudi, IAM Cycling komandu pārstāvošajam Saramotinam kopvērtējumā bija trešais sliktākais rezultāts, taču cīnīties par vadošajām pozīcijām arī nebija viņa uzdevums. "Šis nav mans reljefs. Man personīgi pārējo temps tādā bija mazliet par ātru. Kādas sajūtas pēc trīs nedēļu sacensībām? Milzīgs nogurums. Vēl īsti nevaru aptvert, ka tas viss beidzies. Tomēr katru dienu visu laiku bija viens un tas pats, bet tagad pēkšņi - vairs ne. Vai bija gandarījums par veikumu tik prestižās sacensībās? Ja nu vienīgi pašā sākumā, pēc tam jau bija citas domas galvā."

Vienīgajam Latvijas riteņbraucējam prestižajās sacensībās komandā bija uzdevums palīdzēt IAM Cycling komandas vadošajam sprinterim Heinriham Hausleram no Austrālijas. "Viņš nokrita jau otrajā posmā, kājā izrāva miesu līdz kaulam un dabūja kaut kādu infekciju, tā ka viņam viss ātri beidzās. Taču kopumā komandai šīs sacensības bija salīdzinoši veiksmīgas - bija 2. un 3. vietas posmos. Pēdējā posmā svētdien arī man izdevās palīdzēt komandas biedram [Rožeram Klūgem no Vācijas] izcīnīt vietu trijniekā. Kopumā, domāju, izpildīju komandas uzdevumu. Arī man pašam viss veiksmīgi sanāca: nenokritu un iztērēju visas trīs nedēļas, kas daudziem nemaz neizdevās." Saramotina komanda summā ieņēma otro vietu, deviņas sekundes zaudējot Etixx-QuickStep. Vēl sešām komandām fiksēts identisks kopējais laiks kā IAM Cycling.

Neskatoties uz komandai kopumā veiksmīgo sniegumu, Aleksejs arī nosmejas, ka šoreiz cīnījās faktiski tikai divas komandas: Astana un Tinkoff-Saxo.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 2.jūnija laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi