Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Titulētā airētāja Vensāna-Lapointe cīnīsies par savu reputāciju dopinga lietā

Titulētā kanādiešu kanoe airētāja Lorensa Vensāna-Lapointe neatteiksies no sapņa par olimpiskajām spēlēm un turpinās cīņu par savu reputāciju dopinga lietā, kas nesen tika uzsākta pret viņu, jo sportistes ķermenī atrastas neatļauto vielu pēdas.

Kanādiešu kanoe airētāja Vensāna-Lapointe pasaules čempionāta priekšvakarā tika pieķerta aizliegto vielu lietošanā, līdz ar to 27 gadus vecajai sportistei piespriesta pagaidu diskvalifikācija.

Tikmēr Kanādas Kanoe airēšanas un smaiļošanas federācija atklājusi, ka aizliegtā viela Vensānas-Lapointes organismā nonākusi, lietojot uztura bagātinātājus, kuros konstatētas neatbilstošas vielas. Viņuprāt, cēlonis ir netīša un neapzināta aizliegtas vielas lietošana.

Pati sportiste otrdien piedalījās preses konferencē, kurā vaļsirdīgi stāstīja, ka viņai neesot ne mazākās nojausmas, kā ķermenī nonācis preparāts Ligandrols.

"Es tam vienkārši nespēju noticēt. Tas ir murgs. Viss, kam iepriekš strādāju, nu ir palaists vējā," teica sportistes, kura pasaules čempionātā triumfējusi 11 reizes.

Tāpat sportiste cer, ka līdz nākamā gada Olimpiādei viņai izdosies atrisināt radušos problēmu, jo sacensību programmā pirmo reizi iekļautas viņas ērtākās distances - kanoe sprints vieniniekos un divniekos (200 metru distance).

"Es neatteikšos no sava sapņa. Pēc iespējas ātrāk centīsimies šo visu atrisināt, lai saprastu, no kurienes nāca šī viela," piebilda kanādiete. "Nevēlos, lai šīs būtu beigas manai karjerai, tāpēc es turpināšu cīnīties."

Vensāna-Lapointe pasaules čempionātos kopumā izcīnījusi 11 zelta medaļas. Visvairāk titulu - seši - viņai ir 200 metru distancē. Kanoe sprints dāmām tikai nākamgad debitēs olimpisko spēļu programmā, kur līdz šim sievietes sacentās tikai smaiļošanā.

Patlaban Ungārijas pilsētā Segedā noris pasaules čempionāts kanoe airēšanā un smaiļošanā, kurā kupli pārstāvēta ir arī Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi