Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tur roku uz pulsa arī Latvijas biatlonā. Saruna ar Ilmāru Brici

Turpinās darbu Lietuvas izlasē, taču nav izslēgta pārcelšanās uz Latviju. Visu laiku titulētākais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis olimpiskajās spēlēs Sočos, daudziem par pārsteigumu, medaļai pietuvināja savu audzēkni lietuvieti Tomu Kaukēnu. Līgums ar Lietuvu viņam turpināsies līdz pavasarim. "Paskatīsimies, kā viss attīstīsies," tā Ilmārs atbild, kad vaicāju par iespējamo strādāšanu Latvijas biatlona komandā. Novembra otrajā pusē sāksies jaunā biatlona sezona.

Cik biatlonistu ir Lietuvas izlasē, un kādas ir treniņu iespējas?

Manā grupā trenējas četras meitenes un četri vīrieši. Tas ir A sastāvs. Vēl ir arī B. Tajā ir seši sportisti, kuri ar mums kopā bija treniņnometnē uz ledāja Austrijā. Vēl jau ir kādi sportisti, bet pa lielo rēķinu tas arī ir viss. Par treniņu iespējām - nu nekas dižs jau nav. Šautuve, kur var rīkot sacensības, ir tikai vienā vietā Ignalinā.

Soču olimpiādē ar labu sniegumu 20 kilometru distancē visus pārsteidza Toms Kaukēns. Vai, līdzīgi kā Latvijas izlasē, kur visiem tālu priekšā ir Andrejs Rastorgujevs, starp Kaukēnu un pārējiem arī izveidojusies liela plaisa?

Tā pilnīgi noteikti nav. Pēc vasaras treniņnometnē uzrādītajiem rezultātiem un arī šobrīd Kaukēns nav labākais. Kad sāksies Pasaules kausa izcīņa, tad arī skatīsimies, vai viņš ir palicis švakāks, vai arī kāds cits jau ir tajā pašā līmenī.

Lietuvā attieksme pret biatlonu nav mainījusies, redzot, ka medaļa olimpiādē bija reāli aizsniedzama?

Protams, parādījās saprašana. Jautājums tikai, vai ir iespējams kaut ko mainīt. Pie mums jau arī visi saprot, ka Rastorgujevs ir labs un ka jebkurā mirklī var visus uzvarēt, bet šobrīd redzam, ka nekas viņam īpaši nav mainījies. Pēc olimpiādes viņam tika solīts, ka turpmāk nebūs nekādu problēmu. Ir pienākusi jaunā sezona, un visas problēmas ir palikušas iepriekšējās.

Kā visvairāk pietrūkst Rastorgujevam?

Neesmu tik kompetents, lai precīzi atbildētu. Cik man zināms, nenosegtākā pozīcija ir slēpju serviss un vēl varbūt treneris.

...

Skaidrs, ka lielajām nācijām naudas un iespējas vienmēr būs lielākas, taču deviņdesmitajos gados bez lielām finansēm Latvijas komanda bija konkurētspējīga pasaulē…

Bija, taču neviens no mums Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā tā arī neuzvarēja. Nekad jau neuzzināsim, vai mēs būtu bijuši pirmie, ja mums tā lielā nauda būtu. Piekrītu, ka ar naudu vien visas problēmas nevar atrisināt, taču, ja finanšu trūkums ir ilgtermiņā, tad netiek nosegta viena pozīcija, tad atkal cita un tā tie robi izveidojas.

Kā jums tajā laikā pietrūka?

Īstenībā mēs tad nevarējām sūdzēties. Mums bija labs dakteris, labs masieris… Jā, tas nebija Norvēģijas, Krievijas vai Vācijas līmenis, bet mēs pilnīgi noteikti nebijām nabadzīgāko valstu skaitā.

Visu sarunu ar Ilmāru Brici lasiet pirmdienas, 3.novembra, laikrakstā Diena, 18.-19.lpp.!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ilmārs Bricis

Dzimis: 1970. gada 9. jūlijā Rīgā
Ģimenes stāvoklis: precējies, sieva Lietuvas biatloniste Diāna Rasimovičūte
Amats: Lietuvas biatlona izlases treneris kopš 2012. gada
Panākumi: pasaules čempionātā - 3. vieta 2001. gadā 20 kilometru distancē un 3. vieta 2005. gadā 10 kilometru sprintā. Olimpiskajās spēlēs - 4. vieta 2006. gadā Turīnā 12,5 kilometru iedzīšanā un 5. vieta 1998. gadā Nagano 20 kilometru distancē. Pasaules kausa izcīņā - 7 reizes bijis uz pjedestāla


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi