Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vētīs vietējās rezerves

Ierastā Rīgas domes kausa izcīņas vietā Latvijas vīriešu handbola valstsvienība starpsvētku pauzē aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Čehijas izlasi, lai labāk sagatavotos pavasarī gaidāmajām 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Sastāvā gan nebūs vairāku pieredzējušo izlases līderu, tostarp komandas spilgtākās zvaigznes Daiņa Krištopāna. Spēles Rimi Olimpiskajā centrā Rīgā sāksies trešdien pulksten 19 un ceturtdien pulksten 17.

Viens no Čempionu līgas kluba Parīzes Saint-Germain līderiem Dainis Krištopāns, līdzīgi kā citi cikla pirmajās spēlēs lielu lomu spēlējušie Artūrs Kuģis, Nils Kreicbergs, Ralfs Geislers, Māris Veršakovs, Guntis Piļpuks, Antons Šuleiko un Elvijs Borodovskis, sākotnēji bija iekļauts paplašinātajā kandidātu sastāvā, tomēr Davora Čuturas nosauktajā gala sastāvā izsaukti tikai četri ārzemēs spēlējošie – divi vārtsargi Edgars Kukša un Rolands Ļebedevs, kā arī talantīgais saspēles vadītājs Endijs Kušners no Islandes Hordur un vienu no Igaunijas vadošajiem klubiem Pilvas Serviti pārstāvošais līnijas spēlētājs Artūrs Meikšāns. Treneri divās pārbaudes spēlēs cer novērtēt vadošo pašmāju spēlētāju sniegumu, tādēļ 18 spēlētāju sastāvā iekļauti pa četriem Latvijas čempionāta līdervienību Dobeles Tenax, ASK Zemessardze/LSPA un MSĢ spēlētājiem, kā arī divi Ogres kluba pārstāvji.

Latvijas komanda Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru sāka ar divām sakāvēm pret 8. grupas favorītiem Franciju (18:35) un Poliju (19:37). Arī tajās nācās iztikt bez izlases līdera Krištopāna. Lai saglabātu izredzes tikt uz finālturnīru, martā paredzētajās divās spēlēs nepieciešamas uzvaras pār Itāliju. Uz Eiropas čempionātu dosies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras no astoņām trešo vietu ieguvējām. 

Handbols

Latvijas izlases kandidāti

  • Vārtsargi: Edgars Kukša (Aurich, Vācija), Raitis Puriņš (ASK Zemessardze/LSPA), Rolands Ļebedevs (Hordur, Islande);
  • kreisā mala: Rihards Leja (Ogre/Hydrox), Ričards Juzups (Tenax Dobele), Kristiāns Ingus Jonuška (ASK Zemessardze/LSPA);
  • kreisais ārējais: Emīls Kurzemnieks (Tenax Dobele), Roberts Rancāns (ASK Zemessardze/ LSPA);
  • saspēles vadītājs: Endijs Kuršners (Hordur, Islande), Rauls Erlends Serafimovičs (MSĢ), Kristers Rihards Ozols (ASK Zemessardze/ LSPA);
  • labais ārējais: Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Valdis Kalniņš (MSĢ);
  • labā mala: Linards Usāns (Tenax Dobele), Andis Bors (MSĢ);
  • līnija: Artūrs Meikšāns (Serviti, Igaunija), Intars Jomants (Ogre/Hydrox), Jevgeņijs Rogonovs (MSĢ)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi