Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Volejbola izlases līderis Celitāns: Ar tādām sāpēm spēlēt ir teju neiespējami

Pirmo reizi kopš 2007. gada Latvijas ziemu izbaudīt var Gundars Celitāns, kurš ir spilgtākais mūsu klasiskā volejbola pārstāvis pēdējā desmitgadē. Diemžēl iemesls nav no patīkamajiem, jo pleca sāpju dēļ nācies pārtraukt līgumu Turcijā, un arī par 29 gadus vecā sportista izredzēm turpināt karjeru skaidrības vēl nav.

"Pavasarī izoperēju plecu, kas jau vairākus gadus sāpēja. Izgāju rehabilitāciju, biju uz vingrošanām un procedūrām, un, aizbraucot uz Turciju, šķita, ka viss ir kārtībā. Laikam pārāk agru atsāku volejbola treniņus, jo pie slodzēm sāku just, ka mežonīgās sāpes plecā atgriežas," sarunā ar Dienu sacīja Celitāns. Atkārtota magnētiskā rezonanse rādījusi, ka izaugums uz kaula, kurš operācijas laikā tika noslīpēts, sācis augt no jauna. "Pie kustībām tas spiež uz pleca saiti, kas tāpēc iekaist. Ar tādām sāpēm spēlēt ir teju neiespējami."

Sāpes plecā, cik zinu, tev ir jau gadiem.

Tās jūtu jau astoņus deviņus gadus. Jau tad, kad spēlēju Lāsē, sāpes laiku pa laikam bija, taču tad jau biju vēl jauns, tāpēc tās nelikās nekas nopietns. Ārzemēs treniņslodzes un jauda palika lielākas, un sāpes tāpat. Pagājušajā gadā bija brīži, kad no rīta roku nevarēju pacelt, tāpēc bez operācijas nevarēja iztikt.

Izaugumi ir kādas ķermeņa īpatnības?

To varētu saukt par sporta veida īpatnību, jo volejbolā viss notiek, pielietojot pleca spēku. Varbūt kaut kur sevi nepietaupīju, kādreiz pirms spēles līdz galam neiesildījos. Viss kopā to situāciju radīja.

Kā turpmāk rīkosies?

Biju pie diviem ārstiem tepat Latvijā, kuri sprieda, ka atkārtota operācija nav obligāta. Biju uz pāris potēm, kas īsti nepalīdzēja. Jau pie mazām slodzēm jūtu fonā nelielas sāpes. Mēģināšu februāra beigās pastaigāt uz svaru zāli, patrenēties pie Raimonda Vildes. Tad jau manīs - ja jutīšos labi, turpināšu, ja ne, būs jādomā par kaut ko citu, ko darīt.

Turcijā pats piedāvāji pārtraukt līgumu?

Jā, jo redzēju arī viņu attieksmi. Viņi centās darīt visu pēc labākās sirdsapziņas, bet, kad ārsts teica, ka, pat iztiekot bez operācijas, divi trīs mēneši vajadzīgi, lai to plecu nostiprinātu, kluba vadības sejās bija lasāms, ka viņi ar to nav īsti mierā. Būtu gatavs labi ja uz Turcijas izslēgšanas spēlēm. Nonācām pie kopsaucēja, ka man izmaksā četras algas, ar ko varu būt apmierināts, un kā draugi arī šķīrāmies.

Kopumā var teikt, ka pēc lieliskas sezonas Itālijā karjeras turpinājums nepavisam neizdevās kā cerēts?

Itālijā tomēr viss ir nesalīdzināmi citā līmenī. Piemēram, šajā Turcijas klubā mums uz visiem spēlētājiem bija viens ārsts, kurš bija arī fizioterapeits un masieris. Grūti pateikt, kāpēc labi situētā klubā netiek noalgots pienācīgs personāls.

Vai pēc sezonas Modēnā aicināja arī citur?

Aicināja uz Koreju, Japānu, Ķīnu, Krieviju. No Krievijas zvana katru gadu, taču tur atgriezties negribu.

Kāpēc?

Krievijā ir milzu attālumi, un uz katru spēli ir jālido, turklāt tā lidošana tur dažkārt ir tik briesmīga, ka no lidmašīnas izkāpu pilnīgi slapjš, nosvīdis. Reiz, kad lidojām no Kazaņas, bija tik liela migla, ka reiss vairākkārt tika atcelts, bet kluba šefs uzstāja, ka beidzot jālido. Kad bija jāpiezemējas, pilots pats atnāca un lika noteikti piesprādzēties. Nosēžoties dzirdējām, ka jau izlaistas šasijas, tūliņ jāpiezemējas, bet zemi neredz. Pēdējā brīdī ieraudzījām, ka sēžamies perpendikulāri skrejceļam. Pilots to lidmašīnu sagrieza tā, ka spārns bija tikai pāris metru no zemes. Viss beidzās labi, bet vairāk ko tādu negribas piedzīvot. Vēl bija iespējas spēlēt arī Polijā, Turcijā. Stambulu izvēlējos, jo tur tomēr ir tiešais lidojums uz Rīgu, kas ir svarīgi ģimenei, un arī finansiālā ziņā bija labs piedāvājums.

Visu sarunu ar vienu no Latvijas labākajiem volejbolistiem Gundaru Celitānu lasiet pirmdienas, 26.janvāra, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Gundars Celitāns

volejbolists
Dzimis: 1985. gada 14. jūnijā Daugavpilī
Augums: 200 centimetru
Svars: 95 kilogrami
Pozīcija: diagonāles spēlētājs
Karjera: Lāse/Robežsardze (2004-2007), Cannes, Francija (2007-2008), Lokomotiv, Krievija (2008-2009), Ziraat Bankasi, Turcija (2009-2012), Casa Modena, Itālija (2012-2013), Buyuksehir Belediyesi, Turcija (2013-2014)
Sasniegumi: Latvijas čempions (2006., 2007.), 2. vieta Schenker līgā (2007), 3. vieta Francijas čempionātā (2008), CEV kausa ieguvējs (2009), 3. vieta Turcijas čempionātā (2012), Turcijas kausa un Superkausa ieguvējs (2010)
Rezultatīvākais spēlētājs Schenker līgā (2007), Francijas čempionātā (2008), Turcijas čempionātā (2012), Itālijas čempionātā (2013)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi