Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bayern septīto sezonu pēc kārtas triumfē Vācijas bundeslīgā

Minhenes Bayern komanda sestdien septīto sezonu pēc kārtas triumfēja Vācijas bundeslīgas futbola čempionātā. Sezonas noslēdzošajā bundeslīgas mačā Bayern savā laukumā ar 5:1 (1:0) sagrāva Frankfurtes Eintracht. Šī uzvara ļāva Minhenes klubam par Vācijas čempionu kļūt jau 29.reizi.

Šī mača rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Kingslijs Komans, izvirzot Bayern komandu vadībā, tomēr 50.minūtē Sebastjēns Halē panāca neizšķirtu. Tiesa, līdz mājinieku atbildei nebija jāgaida ilgi, jo tikai trīs minūtes vēlāk Davids Alaba atjaunoja vadību, bet 58.minūtē Renātu Sančess panāca jau 3:1.

Savukārt spēles galarezultātu ar precīziem sitieniem uzstādīja pieredzējušie Franks Riberī un Arjens Robens. Abiem šie bija simbolisti vārtu guvumi, jo viņi sestdien aizvadīja savas noslēdzošās bundeslīgas spēles Bayern sastāvā.

Nākamnedēļ Bayern ar Leipzig vēl spēkosies Vācijas kausa finālā.

Tikmēr citā mačā sīvākā Bayern konkurente Dortmundes Borussia izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Menhengladbahas Borussia. Ja Minhenes klubs sestdien būtu piedzīvojis zaudējumu, Dortmundes komanda ar sestdienas uzvaru kļūtu par Vācijas čempioni.

Dortmundes vienībā pa vārtiem sestdien guva Džeidons Sančo un Marko Roiss.

Savukārt ar zaudējumu sestdien bundeslīgas sezonu noslēdza Leipzig, kas viesos ar 1:2 (0:1) piekāpās Brēmenes Werder, tomēr šī vienība jau pirms tam bija nodrošinājusi trešo vietu kopvērtējumā.

Tikmēr ceturtā bija Leverkūzenes Bayer, kas tādējādi nodrošināja iespēju nākamsezon spēlēt UEFA Čempionu līgā. Noslēdzošajā mačā tā viesos ar 5:1 (2:1) pārspēja Berlīnes Hertha. Ar trim vārtiem jeb hat-trick uzvarētāju labā izcēlās Luka Alario.

Bundeslīgas sezonas noslēgumā Bayern guva 78 punktus, kamēr 76 punkti bija Dortmundes Borussia. Trešā ar 66 punktiem bija Leipzig, bet 58 punktus ieguva Bayer. Savukārt ar 55 punktiem sekoja Menhengladbahas Borussia un VfL Wolfsburg, kas tādējādi ieguvušas iespēju sacensties nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Savukārt bundeslīgu pēc šīs sezonas atstās Nurnberg un Hannover 96, kamēr pārspēlēs būs jāpiedalās VfB Stuttgart.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi