Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpilij paliekot sešu vīru sastāvā, Valmieras futbolisti nodrošina bronzu

Valmieras komanda ceturtdien Optibet Latvijas futbola virslīgas priekšpēdējā, 26.kārtā, nodrošināja bronzas medaļas un Eirokausu ceļazīmi.

Citā spēlē ar savu pirmo "hat-trick" karjerā izcēlās "Liepājas" pussargs Eduards Tīdenbergs, bet karjeras pēdējo spēli aizvadīja vēju pilsētas komandas ilggadējais kapteinis Deniss Ivanovs. 

Tikmēr Jūrmalas "Spartaka" uzbrukuma līderis Nemanja Belakovičs virslīgas labāko vārtu guvēju sarakstā panāca Toluvalasi Arokodari, bet "Jelgavas" sastāvā spēles pēdējās minūtēs laukumā izgāja iepriekšējās desmitgades viens no Latvijas labākajiem futbolistiem Aleksandrs Cauņa.

Tāpat ceturtdien noskaidrojās, ka titulētākā no aktīvajām komandām "Ventspils" pirmo reizi šajā gadsimtā nespēlēs Eirokausos.

Kā ziņots, pirmdien visiem virslīgas klubu pārstāvjiem tika veikti Covid-19 testi. Septiņos klubos saslimstība nav fiksēta. Latvijas Futbola federācija (LFF) uzsvēra, ka pārējos trīs klubos saslimstības rādītāji nav saistīti ar apstākļiem, kādos čempionāts būtu pārtraucams, tāpēc ceturtdien visas desmit komandas devās laukumā.

Valmierieši savā laukumā otrajā puslaikā bija vadībā ar rezultātu 3:0 (2:0) pret "Daugavpili", kas cīņu nevarēja turpināt, jo bija palikuši pieejami tikai seši futbolisti.

Jau spēles 11.minūtē bumba pēc Lukas Silagadzes sitiena atrada ceļu daugavpiliešu vārtus. Tuvojoties pirmā puslaika beigām, 35.minūtē, Žoržes Teišeiras sitienu pielaboja Džibrils Gejs, kurš panāca 2:0.

Gejs sekmīgi sāka arī otro puslaiku, senegālietim 54.minūtē panākot jau 3:0.

Dažas minūtes vēlāk cīņa tika pārtraukta, jo "Daugavpils" komanda bija palikusi ar sešiem futbolistiem - vārtsargu un pieciem laukuma spēlētājiem.

"Daugavpils" maču sāka ar astoņiem futbolistiem, bet otrajā puslaikā cīņu neturpināja Valērijs Afanasjevs, kā arī savainojumu guva Vladislavs Timofejevs.

"Daugavpils" bija viena no Covid-19 skartajām Latvijas futbola virslīgas komandām. Pirmdien veiktajos Covid-19 testos pozitīvi rezultāti bija sešiem virslīgas futbolistiem, bet vairāki kā kontaktpersonas nonākuši karantīna.

Lielu daļu komandas veido akadēmijas audzēkņi, kuri ir nepilngadīgi un ārkārtas situācijas laikā nevar spēlēt.

Tikmēr "Spartaks" savā laukumā ar 7:0 (2:0) sagrāva "Jelgavu", kas maču aizvadīja ar sastāvu tālu no optimālā.

"Spartaks" vadībā izvirzījās 23.minūtē pēc Leona Šipoša sitiena, bet mājinieku pārsvaru dubultoja Kvadvo Asamoā, kurš divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām panāca 2:0. Tuvojoties otrā puslaika vidum, 58.minūtē Nemanja Belakovičs guva trešos vārtus jūrmalnieku labā, bet 69.minūtē pēc stūra sitiena "Spartaka" pārsvaru nostiprināja Samiru Abdullahi.

Ar to gan kūrortpilsētas komandas dominance nebeidzās, jo piecas minūtes vēlāk, "Jelgavai" neizraidot bumbu no soda laukuma, Belakovičs panāca 5:0. Nākamos vārtus mājiniekiem desmit minūtes pirms pamatlaika beigām guva Čikezī Nvaorisa. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē pretinieku vārtsargu ar galvu pārspēja Arjagners Smits.

Minūti pirms tam laukumā devās 2011. un 2012.gada Latvijas labākais futbolists Cauņa, kurš šosezon spēlējis virslīgas dublieru čempionātā. Cauņa iepriekšējo reizi oficiālā spēlē piedalījās 2017.gada 26.augustā.

Jūrmalas komandas līderis Belakovičs šajā sezonā guvis 15 vārtus, kas ir tikpat, cik Arokodarem, kurš karjeru turpina Vācijas bundeslīgā. Pēdējā kārtā, ja tāda tiks aizvadīta, Belakovičam būs iespēja kļūt par virslīgas sezonas labāko bombardieri.

Citā spēlē "Liepāja" savā laukumā ar 5:0 (2:0) guva virsroku pār "Tukums 2000"/TSS.

"Liepāja" 27.minūtē vadībā izvirzīja Dodo, bet sešas minūtes vēlāk 2:0 panāca Eduards Tīdenbergs. Jau otrā puslaika otrajā minūtē Tīdenbergs panāca 3:0.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 16 minūtes, vēl vairāk "Liepāju" rezultātā attālināja vēju pilsētas uzbrukuma līderis Dodo, bet trīs minūtes vēlāk "hat-trick" nodrošināja Tīdenbergs.

Ar trīs vārtiem maču varēja noslēgt arī Dodo, taču viņš 59.minūtē nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Pirms mača "Liepāja" paziņoja, ka savu pēdējo spēli karjerā aizvadīs komandas ilggadējais kapteinis Ivanovs, kurš ceturtdien nāca uz maiņu 12 minūtes pirms pamatlaika  beigām.

Citā mačā "Ventspils" mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Metta" komandu.

Vienīgie vārti tika gūti astotajā minūtē, kad pēc Lukas Villelas piespēles Dumte Pjagbarā ar spēcīgu sitienu ietrieca bumbu mērķī.

Tukumnieki un "Metta" pēdējā kārtā cīnīsies par neizkrišanu no virslīgas.

Tikmēr galvaspilsētas derbijā RFS ar 3:0 (0:0) pārspēja "Riga" vienību.

Covid-19 uzliesmojums skāris vasts čempioni "Riga", kas pamatsastāvā pret RFS ielika divus futbolistus, kas spēlē vārtsarga pozīcijā. Soda laukumā ar bumbu rokās varēja spēlēt tikai Roberts Ozols, bet Nils Toms Puriņš bija  laukuma spēlētājs. Pieteikumā bija arī trešais vārtsargs Iļja Isajevs, kurš 71.minūtē nomainīja Puriņu.

Mājinieki pirmos vārtus guva vien 68.minūtē, kad pēc Tomaša Šimkoviča sitiena ārpus soda laukuma bumba rikošetā no "Riga" futbolista nonāca tīklā. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Šimkoviča brīvsitiena bumbu ar galvu savos vārtos ieraidīja Vladislavs Fjodorovs, bet kompensācijas laika otrajā minūtē Jānis Ikaunieks realizēja 11 metru soda sitienu - 3:0.

Saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta arī RFS komandā, taču tajā uzliesmojums nebija tika plašs kā "Riga" klubā.

Ceturtdien visas spēles sākās ar klusuma brīdi, godinot trešdien mūžībā aizgājušo futbola leģendu Djego Maradonu.

Virslīgas pēdējā kārtā ir paredzēta svētdien, taču nav zināms, vai tā notiks un vai tajā piedalīsies visas komandas.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 69 punktiem 26 mačos ieņem "Riga", kas par sešiem punktiem apsteidz RFS. 44 punkti ir "Valmierai", bet 41 punktus un sliktāka bilance savstarpējās spēlēs - "Ventspilij".

Aiz pirmā četrinieka ar 39 punktiem ir "Liepāja", 37 punktus guvis Jūrmalas "Spartaks", 22 punkti ir "Jelgavai", 20 "Daugavpilij", 16 "Metta" komandai, bet 14 - "Tukums 2000"/TSS futbolistiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiek aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi