Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liepāja, RFS un Ventspils svin panākumus futbola virslīgā

Latvijas Optibet futbola virslīgas vicelīdere RFS svētdien svinēja minimālu uzvaru 23.kārtas spēlē. Rīdzinieki savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola komandu. Tāpat panākumus svinēja abas Kurzemes komandas no Liepājas un Ventspils.

RFS vārtus guva spēles 20.minūtē, kad pēc Andreja Cigaņika piespēles no kreisās malas Darko Lemajičs pie tuvā vārtu staba pielika kāju un ievirzīja bumbu tīklā. Pirmā puslaika gaitā Lemajičam bija vēl pāris iespējas gūt vārtus, taču tās palika neizmantots, savukārt pretinieku uzbrucējs Ēriks Punculs norībināja vārtu stabu.

Otrā puslaika otrajā desmitminūtē no tuvas distances pāri viesu vārtiem sita RFS kotdivuāriešu uzbrucējs Sedriks Kuadio. Valmieras komanda tuvu rezultāta izlīdzināšanai bija pamatlaika nogalē, kad tikai Kaspars Ikstens glāba laukuma saimniekus no zaudētiem vārtiem. Pamatlaika kompensācijas laikā viesi pāris reizes nonāca soda laukumā, taču izraut neizšķirtu nespēja.

Iepriekšējās tikšanās reizēs abas komandas izcīnījušas pa uzvarai. Pirmajā mačā RFS viesos bija pārāka ar 2:0, bet otrajā mačā valmierieši Rīgā uzvarēja ar 1:0. Tikmēr pēdējā tikšanās reize starp abiem klubiem bija Latvijas kausā futbolā, kurā uzvaru viesos ar 2:1 izcīnīja RFS.

RFS šī mēneša sākumā atstāja divi futbolisti krievu uzbrucējs Maksims Maksimovs, kā arī ukraiņu pussargs Beka Vačiberadze, tikmēr sastāvu īsi pirms tam papildināja uzbrucējs Dāvis Ikaunieks. Tāpat aizvadītajā mēnesī komandas rīcībā nonāca arī pussargs Andrejs Cigaņiks, lietuviešu aizsargs Edvīns Girdvainis, kā arī serbu uzbrucējs Andrija Kaluderovičs. No "Riga" komandas pārgāja vēl viens serbu uzbrucējs Darko Lemajičs, bet no "Spartaka" izīrēts horvātu pussargs Tins Vukmaničs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien pie panākumiem tika divas Kurzemes komandas "Liepāja" un "Ventspils".

"Liepāja" viesos atspēlējās un ar 3:2 (1:1) pārspēja "Metta" vienību.

Mača rezultātu 21.minūtē atklāja šodienas jubilārs Tamirlans Džamalutdinovs, "Metta" komandas krievu pussargam prasmīgi apspēlējot vairākus liepājniekus un no tuvas distances raidot bumbu tīklā. Spēles turpinājumā Džamalutdinovs norībināja vārtu konstrukciju, bet 37.minūtē viesi panāca neizšķirtu, Dodo pēc stūra sitiena precīzi sitot ar galvu.

Otrā puslaika ievadā, Raimonds Krollis izmantoja pretinieku vārtsarga Valentīna Raļkeviča kļūdu un vēlreiz izvirzīja laukuma saimniekus vadībā. Mača galvenie notikumi risinājās pamatlaika pēdējā desmitminūtē, kurā "Metta" uz saviem vārtiem nopelnīja divus 11 metru soda sitienus. Liepājniekiem "pendeles" realizēja Dodo un Amansiu Fortess, kuri izrāva viesiem uzvaru.

Tikmēr "Ventspils" mājās ar 3:0 (1:0) pārspēja "Daugavpili".

Jau spēles septītajā minūtē viesus sarūgtināja 18 gadus vecais Raens Tālbergs, kurš no tuvas distances panāca 1:0. Visi daugavpiliešu centieni panākt neizšķirtu bija nesekmīgi, turklāt 66.minūtē Lukass Villela Rezende ar tālu sitienu dubultoja laukuma saimnieku pārsvaru. Trešo bumbu viesu vārtos ieraidīja Ēliu Batista, kurš pēc stūra sitiena ar galvu pārvirzīja otrajā stāvā piespēlēto bumbu.

Iepriekš jau ziņots, ka "Jelgava" sestdien viesos "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23.kārtas mačā ar 2:1 pārspēja divkārtējo Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaks". Šo kārtu izlaiž čempione "Riga".

Ar 41 punktiem 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 38 punktiem 21 cīņā seko RFS. Trešā ar 31 punktu 21 spēlē ir "Ventspils", kam ar 30 punktiem 20 mačos seko "Spartaks" komanda. Piektajā vietā ar 28 punktiem 20 dueļos ir "Liepāja", aiz kuras ar 27 punktiem 20 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA. Septītā ar 23 punktiem ir 21 maču aizvadījusī "Jelgava", tālāk ar 21 punktu 20 dueļos seko "Daugavpils", bet pēdējā ar 18 punktiem 21 cīņā ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi