Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Metta un Spartaks cīnās neizšķirti futbola virslīgas spēlē

Metta komanda sestdien Optibet Latvijas futbola virslīgas 24.kārtas ievadā Daugavas stadionā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar divkārtējo valsts čempioni Jūrmalas Spartaku.

Mača galvenie notikumi risinājās otrajā puslaikā, kurā abas komandas katra guva pa vārtiem.

Pirmajā puslaikā visbīstamākais moments bija 21.minūtē, kad viesi varēja atklāt rezultātu - pēc partnera piespēles nigēriešu pussargs Čikezje Mirakls Nvaoriss ar galvu sita nedaudz pāri vārtiem.

Spēles rezultāts tika atklāts 63.minūtē. Metta komandai pie sava soda laukuma zaudējot bumbu, to savā rīcībā ieguva bijušais "studentu" futbolists Edgars Vardanjans. Spartaka pussargs piespēlēja Gabrielam Šarpentjē, pēc kura sitiena bumba ar rikošetu nonāca pie Stenlija Nannas Otu, kurš no tuvas distances panāca 1:0.

Dažas minūtes vēlāk otrā pusē soda laukumā tika nogāzts Kgotso Masangane, kurš sarūpēja savai komandai 11 metru soda sitienu. Tiesa, Tamirlana Džamalutdinova sisto "pendeli" atvairīja Spartaka vārtsargs Jevgeņijs Ņerugals, kurš pēc ilgas pauzes atgriezies laukumā.

Nākamajā desmitminūtē Metta tomēr guva vārtus. Pēc Džamalutdinova no distances izdarīta sitiena Ņerugala atsistā bumba nonāca Raimonda Kroļļa rīcībā, 17 gadus vecajam futbolistam izlīdzinot rezultātu. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13.minūtes, par pārkāpumu pret Džamalutdinovu savu otro dzelteno kartīti nopelnīja Usmans Sejē, kurš Spartaka futbolistus atstāja mazākumā.

Spēles 86.minūtē Rendijam Šibasam bija iespēja mājiniekiem izraut uzvaru, taču viņa ar galvu sistā bumba neatrada ceļu vārtu taisnstūrī. Pēdējās minūtēs nevienai no komandām nebija pārāk bīstamu momentu mačam noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Metta futbolisti uzvaras garšu nav izjutuši kopš 21.jūnija, šajā laikā sešās virslīgas spēlēs ciešot trīs zaudējumus un trīsreiz cīnoties neizšķirti. Iepriekšējā spēlē rīdzinieki bija tuvu uzvarai pār Liepāju, taču mača noslēgumā uz viņu vārtiem tika nozīmētas divas "pendeles", kā rezultātā nācās samierināties ar zaudējumu 2:3. Tāpat salīdzinoši neveiksmīgu nogriezni aizvada Spartaks, kas pēdējās sešās spēlēs ticis tikai pie vienas uzvaras, kā arī divreiz zaudējis un trīs reizes cīnījies neizšķirti.

Iepriekšējā mačā nopelnītās sarkanās kartītes dēļ Metta komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt pamatsastāva aizsargs Kabelo Seriba, bet jūrmalniekiem bija jāiztiek bez aizsarga Ginta Freimaņa, kurš sakrājis brīdinājumus.

Pirmajā aplī negaidīti graujošu uzvaru ar 3:0 guva Metta, bet otrajā aplī Spartaks revanšējās un uzvarēja ar 1:0.

Šīs kārtas turpinājumā svētdien Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola mājās uzņems Liepāju, bet pirmdien Daugavpils savā laukumā cīnīsies ar RFS. Svētdien bija paredzēta Riga un Ventspils tikšanās, bet šīs abas komandas sasniegušas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu, tādējādi duelis pārcelts uz 18.septembri. Šo kārtu izlaiž Jelgava.

Ar 41 punktiem 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir Riga komanda, kurai ar 38 punktiem 21 cīņā seko RFS. Tālāk ar 31 punktu 21 spēlē ir Ventspils un Spartaka komandas, bet piektajā vietā ar 28 punktiem 20 dueļos ir Liepāja, aiz kuras ar 27 punktiem 20 mačos ir Valmiera Glass/ViA. Septītā ar 23 punktiem ir 21 maču aizvadījusī Jelgava, tālāk ar 21 punktu 20 dueļos seko Daugavpils, bet pēdējā ar 19 punktiem 22 cīņās ir Metta.

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa Optibet. Jaunais sadarbības līgums starp biedrību Latvijas Futbola virslīga un Optibet Sporta bārs noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar Best4Sport TV kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā Sportacentrs.com TV un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva Riga komanda, aiz sevis atstājot Ventspils vienību, bet trešā bija RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi