Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nottingham Forest pēc 23 gadu pārtraukuma atgriežas Anglijas premjerlīgā

Nottingham Forest komanda svētdien nodrošināja atgriešanos Anglijas futbola premjerlīgā, kur pēdējo reizi spēlēja 1999.gadā.

Pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" izslēgšanas turnīra finālā "Nottingham Forest" Vemblija stadionā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Hadersfīldas "Town".

Mačs, kura likme par potenciālajiem ieguvumiem no televīzijas pārraidēm un garantētajiem ienākumiem nākotnē ir 170 miljoni britu mārciņu, tika izšķirts ar vieniem gūtiem vārtiem divas minūtes pirms pirmā pamatlaika beigām. Pēc Džeimsa Gārnera piespēles no flanga "Town" aizsargs Levi Kolvils ieraidīja bumbu savos vārtos un panāca 1:0 "Nottingham Forest" labā. 

"Nottingham Forest" gan piedzīvoja nelielu izbīli pamatlaika priekšpēdējā minūtē, jo traumas dēļ nācās nomainīt vārtsargu Brīsu Sambu. 

Nākamgad no "Championship" premjerlīgā atgriezīsies arī "Fulham" un "Bournemouth", šai trijotnei aizvietojot "Burnley", "Watford" un Noridžas "City". 

1978.gada Anglijas čempione "Nottingham Forest" ir viens no slavenākajiem klubiem Anglijas futbolā, taču pēdējās desmitgadēs tas piedzīvoja grūtus laikus. Divkārtējā Eiropas kausa čempione (1979. un 1980.gadā) ir pirmā kontinenta prestižākā klubu turnīra uzvarētāja, kas savā valstī nokritusi uz trešo divīziju.

Ari šī sezona Notingemšīras komandai iesākās neveiksmīgi un pēc septiņām kārtām tā turnīra tabulā ieņēma pēdējo vietu. Tiesa, pēc kādreizējā Svonsī "City" un Anglijas jaunatnes izlašu trenera Stīva Kūpera stāšanās pie stūres "Nottingham Forest" uzņēma kursu uz atgriešanos premjerlīgā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi