Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Riga Eiropas līgas trešajā kārtā spēkosies ar Helsinku vai Belgradas klubu

Latvijas futbola komanda Riga pirmdien notikušajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas izlozē noskaidroja, ka tās pretinieks nākamajā kārtā būs vai nu Somijas vai Serbijas klubs.

Izlozes trešajā kārtā noskaidrojās, ka Latvijas līdervienība "Riga" uzvaras gadījumā kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Serbijas titulēto vienību Belgradas "Crvena zvezda" vai Somijas futbolistiem no "HJK Helsinki" vienības. Abas komandas aizvien vēl spēkojas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, bet divu spēļu summā zaudējušais klubs spēkosies ar "Riga".

Helsinku klubs iepriekšējās divas sezonas kļuva par Somijas līgas čempioniem, bet kopumā spēcīgākajā valsts čempionātā šī vienība uzvarējusi 28 reizes. Tāpat Somijas komanda 1998.gadā spēja aizcīnīties līdz UEFA Čempionu līgas grupu turnīram, bet 2014./15.gada sezonā tā piedalījās Eiropas līgas pamatturnīrā. Tikmēr šosezon klubs aizvadījis nedaudz vairāk nekā pusi no sezonas un ieņem piekto vietu.

Savukārt Belgradas vienība pērn kļuva par Serbijas superlīgas čempioni, bet 1990./91.gada sezonā "Crvena zvezda" kļuva par pirmo Serbijas un tolaik vēl Dienvidslāvijas komandu, kurai izdevies triumfēt UEFA Čempionu līgā (tolaik saukta par Eiropas kausu). Šī sezona Serbijā sākās aizvadītās nedēļas nogalē, bet titulētais Belgradas klubs pirmajā spēlē izcīnīja uzvaru ar 2:0 pār "Javor" vienību.

Tikmēr "Ventspils", pārvarot otro kārtu, nākamajā tiksies ar Portugāles klubu "Vitoria" vai Luksemburgas vienību Ešas "Jeunesse". "Vitoria" komanda pirms sešiem gadiem triumfēja Portugāles kausa izcīņā, bet pērn vietējā čempionātā ieņēma piekto vietu. Tikmēr "Jeunesse" par Luksemburgas čempioni kronēta 28 reizes, pēdējo titulu izcīnot pirms deviņiem gadiem, bet iepriekšējā sezonā tā bija trešā.

Savukārt "Liepājai" trešajā kārtā varētu stāties pretī Izraēlas klubs Beerševas "Hapoel" vai Kazahstānas vienība Almati "Kairat". "Hapoel" ir pieckārtēja Izraēlas čempione, iepriekšējo titulu izcīnot pērn, bet aizvadītajā sezonā tā guva bronzas medaļas. Tikmēr divkārtējā Kazahstānas čempione "Kairat" pērn bija otrā, bet šosezon vietējās meistarsacīkstēs pēc 20 mačiem ieņem trešo pozīciju.

Kvalifikācijas trešās kārtas spēles tiks aizvadītas 8. un 15.augustā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā uzvaras divu spēļu summā ar 3:2 un 3:1 guva attiecīgi "Liepāja" un "Ventspils" futbolisti, uzvarot Minskas "Dinamo" un Albānijas klubu Duresi "Teuta". Tikmēr RFS ar 3:4 piekāpās Vitālija Maksimenko pārstāvētajai Ļubļanas "Olimpija". Savukārt "Riga" vienība nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, līdz ar to Latvijas līdervienība sacensības turpinās Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Otrā kārtas izlozē noskaidrojās, ka "Ventspils" kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Maltas klubu Gziras "United", bet "Liepāja" cīnīsies ar Zviedrijas spēcīgākā čempionāta klubu "Norrkoping". Savukārt "Riga" spēlēs ar Polijas klubu Glivices "Piast".

Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas spēles ir paredzētas 25.jūlijā un 1.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi