Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riga galvaspilsētas derbijā pret RFS lūkos nodrošināt titulu

Trešdien Optibet Latvijas futbola virslīgā notiks divas spēles un vienā no tām Riga galvaspilsētas derbijā ar RFS komandu var nodrošināt sev otro valsts čempiontitulu pēc kārtas.

Mačs "Riga" mājas laukumā "Skonto" stadionā sāksies plkst.19, tiešraidē to translējot kanālam "Sportacentrs.com TV".

Lai nodrošinātu titulu, "Riga" komandai jāizcīna uzvara vai jāspēlē neizšķirti. Gadījumā, ja uzvarēs RFS, "Riga" futbolistiem zelta medaļu izcīnīšanai pēdējās divās kārtās būs jāgūst vismaz punkts pret "Liepāju" un Jūrmalas "Spartaku". Turpretī RFS komandai līdz sezonas beigām paliks vairs tikai viena spēle, kurā jātiekas ar "Ventspili".

Vēl 2015.gadā "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā. Pirmajā sezonā galvaspilsētas klubs bija piektais, otrajā izcīnīja trešo vietu, bet pērn uzvarēja gan čempionātā, gan Latvijas kausā. Iepriekšējā sezonā komandu titulus izcīnīja ar Viktoru Skripņiku pie stūres, bet šogad teju visu sezonu vienību vada Mihails Koņevs.

"Riga" futbolistiem pēdējās divās spēlēs bija iespējas nodrošināt sev titulu, taču zaudējums 1:2 "Ventspilij" un neizšķirts 0:0 pret "Jelgavu" liedza to izdarīt. Turpretī RFS virslīgā svinējusi trīs uzvaras pēc kārtas, kas ļāvis saglabāt teorētiskas cerības uz zelta medaļām. Turklāt, Pārdaugavas komanda sestdien triumfēja Latvijas kausa izcīņā.

Pirmajā aplī ar 3:1 uzvarēja RFS, bet pārējos divos virslīgas mačos ar 2:0 un 2:1 pārāka bija "Riga". Abas komandas tikās arī Latvijas kausa pusfinālā, kur, pateicoties "Riga" bijušā uzbrucēja Darko Lemajiča diviem vārtiem, ar 3:1 uzvarēja RFS.

Pirms tam plkst.18 "Metta" Daugavas stadionā uzņems Latvijas kausa finālā zaudējušo "Jelgavu". Cīņu tiešraidē pārraidīs kanāls "Best4Sport TV Extra".

Ja "Metta" šajā mačā neizcīnīs uzvaru, Rīgas komanda turnīru noslēgs pēdējā pozīcijā un jau septīto gadu pēc kārtas piedalīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

"Metta" virslīgā nav uzvarējusi kopš augusta beigām, nākamajās piecās spēlēs ciešot trīs zaudējumus un divreiz cīnoties neizšķirti. Savukārt "Jelgava" virslīgā spēlē ar mainīgām sekmēm, bet pirms nedēļas tika nospēlēts neizšķirti 0:0 ar titula tīkotāju "Riga" komandu.

Visas četras šosezon aizvadītās savstarpējās spēles noslēgušās ar vienu vārtu starpību. Pirmajos divos apļos abos mačos ar 2:1 uzvarēja "Metta", bet trešajā aplī - ar 1:0 "Jelgava". Abas komandas cīnījās arī Latvijas kausa astotdaļfinālā, kurā ar 1:0 uzvarēja jelgavnieki.

Jau ziņots, ka šīs kārtas ievadā svētdien "Valmiera Glass"/ViA savā laukumā ar rezultātu 3:0 pārspēja Jūrmalas "Spartaku", iekļūstot pirmajā četriniekā un Eirokausu zonā, bet "Daugavpils" mājās ar 1:0 pārspēja "Liepāju", tikpat kā izbēgot no nonākšanas pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

Ar 61 punktu 29 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 44 punkts 30 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA vienībai, kamēr piektais ar 41 punktu 30 dueļos ir "Spartaks". Tikmēr 35 punktus 30 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 33 punkti ir "Jelgavai", 30 punkti 30 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi