Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Riga pussargs Paničs: Otrreiz aizstāvēt čempiontitulu būs vēl grūtāk

Riga futbola komandai nākamajā sezonā aizstāvēt Latvijas čempiones titulu būs vēl grūtāk, nekā tas bija šajā sezonā, sarunā ar aģentūru LETA atzina rīdzinieku pussargs Stefans Paničs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Riga" ceturtdien cīnījās neizšķirti 1:1 ar nu jau savu principiālo pretinieci RFS, nodrošinot otro Latvijas čempiontitulu pēc kārtas.

"Izcīnīt un pēc tam nosargāt titulu nav viegli. Ja salīdzina ar pērno gadu, emocijas ir nedaudz citādākas, taču tik un tā justies kā čempionam ir lieliski. Bija smagi. Nākamgad sapratīsim, ka otrreiz aizstāvēt titulu ir vēl grūtāk. Tomēr ceru, ka mums to izdosies atkārtot," uzreiz pēc titula nodrošināšanas komentēja Paničs.

"Riga" futbolisti titulu varēja nodrošināt iepriekšējos divos mačos, taču zaudējums "Ventspilij" un neizšķirts pret "Jelgavu" lika divreiz atlikt svinības.

"Ja visu maču pret "Ventspili" aizvadītu tikpat labi, kā pirmo puslaiku, tad jau tajā spēlē būtu izcīnījuši titulu. Taču otrais puslaiks mums bija ļoti slikts. Savukārt mačā pret "Jelgavu" bija ļoti smagi apstākļi. Visas sezonas gaitā apliecinājām, ka esam čempioni, taču pēdējais mēnesis bija nedaudz sliktāks. Turpretī vasarā bija daudz labu spēļu un bijām pārliecināti par sevi," skaidroja Paničs.

Lai gan sezonas izšķirošajā nogrieznī tika piedzīvota rezultātu lejupslīde, komandas galvenais treneris Mihails Koņevs necēla paniku.

"Viņš centās mums iedrošināt ticēt saviem spēkiem un sagatavot sezonas pēdējām spēlēm. Centāmies atgriezties tajā līmenī, kurā aizvadījām lielāko sezonas daļu. Mums vēl ir divas spēles šajā sezonā, kuras centīsimies uzvarēt, jo galu galā esam čempioni," uzsvēra 27 gadus vecais futbolists.

"Riga" aizvadīja teicamu starptautiski sezonu un tikai pārdesmit centimetri to šķīra no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra.

"Sezona Eirokausos bija perfekta. Domāju, ka sezonas beigās sniegums kritās tāpēc, ka bijām nedaudz vīlušies par netikšanu grupu turnīrā. Cīnījāmies ar augstas raudzes komandām un parādījām, ka varam spēlēt kvalitatīvu futbolu. Pēc atbildes spēles ar "Kobenhavn" jutāmies fiziski un emocionāli iztukšoti, bija grūti atjaunoties. Atdevām visu savu enerģiju šīm spēlēm, taču netikām grupu turnīrā. Varbūt nākamajā sezonā mums tas izdosies," stāstīja Paničs.

Viņš "Riga" komandu pārstāv no pērnā gada jūlija, šajā laikā izcīnot divas Latvijas virslīgas zelta medaļas un triumfējot valsts kausa izcīņā.

"Pēdējās divas sezonas ir labākās manā karjerā, jo esmu kļuvis par divkārtēju čempionu. Jā, esam sarūgtināti, ka netikām kausa finālā, bet šobrīd domājam tikai par Latvijas čempiontitulu, tas mums ir pirmajā vietā," atzīmēja serbs.

Pirms  tam Panicš spēlēja Serbijas superlīgā, bet karjeras laikā viņš piestājis arī Čehijā.

"Pirms devos uz Latviju runāju ar Darko Lemajiču, kurš teica labus vārdus par futbolu, apstākļiem klubā un valstī. Nebija grūti pieņemt lēmumu doties uz Latviju. Gribu pierādīt, ka varu palīdzēt pacelt Latvijas futbola latiņu. Jau šī sezona bija laba, bet ceru, ka nākamais gads būs vēl labāks," optimistiski noskaņots ir Paničs.

Lai nodrošinātu titulu, "Riga" komandai trešdien bija jāizcīna uzvara vai jāspēlē neizšķirti.

Vēl 2015.gadā "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā. Pirmajā sezonā galvaspilsētas klubs bija piektais, otrajā izcīnīja trešo vietu, bet pērn uzvarēja gan čempionātā, gan Latvijas kausā. Iepriekšējā sezonā komandu titulus izcīnīja ar Viktoru Skripņiku pie stūres, bet šogad teju visu sezonu vienību vada Mihails Koņevs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi