Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Riga un Maccabi mača uzvarētāji Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Igaunijas - Lietuvas spēles uzvarētāju

Latvijas čempione futbolā Riga, pārvarot UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, tiksies ar Tallinas Flora no Igaunijas un Valērija Šabalas un Gļeba Kļuškina pārstāvētās Marijampoles Sūduva no Lietuvas dueļa uzvarētājiem, noskaidrojies pirmdien izlozē.

Riga" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas maču ar Telavivas "Maccabi" aizvadīs Izraēlā, pirmdien sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja kluba preses sekretārs Krišs Upenieks.

Pastāvot bažām par situāciju Covid-19 epidēmijas jomā, Izraēlai piedzīvojot krasu saslimšanas skaita pieaugumu, "Riga" svētdien centās panākt spēles pārcelšanu uz kādu citu valsti.

Iepriekš tika minētas četras valstis, kuras piedāvāja savā teritorijā aizvadīt Eiropas kausu sacensības, ja tās nebūs iespējamas kādā citā valstī koronavīrusa izplatības dēļ. Tās ir Kipra, Grieķija, Polija un Ungārija.

"Mēs no savas puses izdarījām visu, lai spēli pārceltu no Izraēlas uz citu valsti, taču Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) mūsu lūgumu noraidīja, argumentējot savu lēmumu ar to, ka Izraēlā ir atļauts ierasties profesionālām komandām no Latvijas," sarunā ar LETA teica Upenieks.

Spēle norisināsies 19.augustā Blūmfelda stadionā Telavivā.

Rīdziniekiem, ja viņi kvalificēsies šai spēlei, nāksies sacensties viesos.

Citi iespējamie "Riga" pretinieki bija pāru "Celje" (Slovēnija) - "Dundalk" (Īrija) un Erevānas "Ararat-Armenia" - Nikozijas "Omonia" (Kipra) uzvarētāji.

Kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēles paredzētas 18. un 19.augustā, otrās kārtas mači - 25. un 26.augustā. Gadījumā, ja komandas pamatlaikā spēlēs neizšķirti, tiks aizvadīts papildlaiks, bet vēlāk nepieciešamības gadījumā būs arī "pendeles".

Otrajā kārtā piedalīsies 26 komandas, no kurām 17 būs pirmās kārtas uzvarētāji, trīs - izsētās komandas un sešas - nečempionu zara komandas.

"Riga" debiju UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā piedzīvoja pērn. Pirmajā kārtā bija jāspēkojas ar Īrijas čempioni "Dundalk". Abas komandas divās spēlēs pamatlaikā nespēja gūt vārtus, tāpēc "Riga" debijas sezonā neveiksmi piedzīvoja "pendelēs".

Pēc zaudējuma UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtā rīdzinieki Eirokausu sezonu turpināja UEFA Eiropas līgā, kur izdevās sasniegt trešo kvalifikācijas kārtu.

Aizpērn "Riga" pirmo reizi vienas sezonas laikā uzvarēja gan Latvijas virslīgā, gan Latvijas kausa izcīņā. Pagājušajā sezonā vienība atkārtoti tika kronēta par Latvijas čempioni, bet šosezon pēc 13 spēļu kārtām "Riga" ir vietējā turnīra līdervienība.

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi