Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Riga uzvaras vārtu autors Bilinskis: Darīju savu uzbrucēja darbu

Latvijas čempiones futbolā Riga uzbrucējs Kamils Bilinskis ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā tikai darījis savu darbu, sarunā ar žurnālistiem pieticīgs bija uzvaras vārtu autors.

Jau ziņots, ka Riga ceturtdien savā laukumā ar 2:1 pārspēja Polijas čempioni Glivices Piast. Divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 4:4, bet nākamo kārtu, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, sasniedza Riga.

Uzvaras vārtus 83.minūtē pēc Denisa Rakela piespēles guva Bilinskis.

"Gatavojāmies spēlei, lai uzvarētu un iekļūt nākamajā kārtā. Esam ļoti laimīgi, jo būs vēl vismaz divas spēles UEFA Eiropas līgā. Spēles lielāko daļu sēdēju uz soliņa ar domu, kā iziet un iesist vārtus. Mums ir ļoti laba komanda ar raksturu. Ceru, ka tas nav finišs," stāstīja poļu uzbrucējs.

Viņam šī spēle bija kā jebkurš mačs, neskatoties uz to, ka pretī stājās dzimtenes Polijas komanda.

"Šī bija kā parasta spēle. Pretinieku komandā bija daudzi man pazīstami futbolisti. Esmu šeit, lai sarūpētu savai komandai uzvaras. Protams, ja viņi tiktu tālāk, novēlētu tikai veiksmi. Bet šoreiz mēs bijām labāki un tieši tāpēc arī uzvarējām. Mēs bijām pelnījuši vairāk nekā viņi," atzīmēja Bilinskis.

Riga kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Somijas komandu Helsinku HJK, kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā cieta neveiksmi pret Serbijas klubu Belgradas Crvena Zvezda. Pirmā spēle notiks jau otrdien, turklāt, tā kā Skonto stadions neatbilst trešās kārtas prasībām, duelis varētu notikt Daugavas stadionā.

"Redzēsim, kādas mums būs iespējas. Gribam parādīt savu labāko spēli. Mums būs divreiz 90 minūtes, kurām būs nepieciešams labi sagatavoties. Šobrīd neko nevaru pateikt par pretiniekiem, jo visu laiku koncentrējāmies mačam ar Piast," pauda Bilinskis.

Poļu uzbrucējs vārtus guva viens trīs minūtes pēc tam, kad devās laukumā uz maiņu.

"Bija liela priekšnojauta. Laukumā biju tikai dažas minūtes un šķiet, ka iesitu ar pirmo pieskārienu. Protams, šie vārti bija ļoti svarīgi. Darīju savu uzbrucēja darbu - guvu vārtus," pieticīgs bija polis.

Bilinksis Latvijas virslīgā šosezon guvis piecus vārtus, savu kontu atverot vien maija sākumā.

"Virslīgā ir pavisam citādāka spēle. Latvijas līgā mēs dominējam un pretinieki iesēžas aizsardzībā, tādējādi ir grūti gūt vārtus. Taču beidzot virslīgā esam līderi, gribam kļūt par čempioniem un triumfēt kausā," uzsvēra Bilinskis, kuru nav pārsteigusi Piast salīdzinoši vājā spēle. "Polijas čempionāts, protams, ir krietni spēcīgāks par Latvijas virslīgu. Zinu komandu un tās spēlētājus, viņi spēlēja ļoti labi un uzvarēja čempionātā, taču jauno sezonu iesākuši slikti. Viņi ir sliktā formā, kas mums deva iespēju uzvarēt."

Pirms atbildes spēles Polijas čempione šķīrās no sava uzbrukuma līdera Hoela Valensijas - ekvadoriešu futbolists tika pārdots Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb Championship komandai Brentford.

"Šāda veida komandas Polijā cenšas pārdot spēlētājus, jo viņiem vajag naudu. Valensija iepriekšējā sezonā bija ekstraklases labākais futbolists. Viņš ļoti labi spēlēja un bija labs komandas biedrs, tāpēc ļāva viņam pāriet uz Championship," secināja Bilinskis.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi