Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aijeguns pievienojies Vaniņa komandai Zurich

Optibet Latvijas futbola virslīgas kluba Ventspils līdzšinējais spēlētājs Tosins Aijeguns pēc sestdien aizvadītās spēles ar Jūrmalas Spartaks, pametis Kurzemi, lai dotos uz Šveices spēcīgāko līgu, kurā pievienosies valstsvienības vārtsarga Andra Vaņina vienībai Zurich.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Jūrmalas Spartaks sestdien svarīgā cīņā par trešo vietu turnīra tabulā ar 0:1 (0:0) piekāpās Ventspils klubam.

Vēlāk pēcspēles preses konferencē Ventspils kluba īpašnieks Adlans Šišhanovs apstiprināja, ka futbolistam šī bijusi pēdējā spēle Latvijas virslīgā šosezon.

"Tosins šovakar paraksta kontraktu ar Zurich, vismaz viņam vajadzētu parakstīt līgumu," teica Šišhanovs. "Cīrihes klubam ar mums diezgan ilgi bija pārrunas. Varbūt futbolistam bija grūtāk spēlēt psiholoģiski, baidoties gūt savainojumu, taču šodien viņš devās laukumā, izdarīja savu darbu un paveica to vīrišķīgi un godīgi. Es ceru, ka mūsu ārsti pabursies, lai puisim viss būtu kārtībā, jo šajā pārejā es nerīkojos kā kluba prezidents, bet kā viņa draugs, kā viņa brālis, var teikt. Rīkojos tā, kā to darītu futbolists. Un viņš rīkojās tā, kā viņam bija tas jādara. Es ceru, ka šis mačs un šī trauma nekādā veidā neietekmēs viņa likteni negatīvi."

"Burtiski pēdējā brīdī radās piedāvājums," par pārejas niansēm stāsta kluba īpašnieks. "Mums tas bija nedaudz problemātiski, tas ir, mums nebija laika tam sagatavoties, un šveicieši no mums neatstājās, jo viņiem Šveices čempionātā bija slikts starts. Pēdējās divas dienas ar mūsu aģenta Andreja Butrika palīdzību 24 stundas diennaktī ar viņiem sarakstījāmies. Šobrīd līgums stāv ģērbtuvē, man tas pēc preses konferences ir tikai jāparaksta. Viņš ir nopelnījis tiesības strādāt augstāka ranga čempionātā par Latvijas. Viņš ir godīgi atstrādājis komandā gan pirms manis, gan kopā ar mani. Un es viņam esmu pateicīgs kā vīram, kā brālim un kā draugam."

"Ļoti žēl. Teiktu, ka vārds "žēl" neko neatspoguļo. Ļoti žēl. Centos noturēt komandā, gan mainot finanšu, gan līguma nosacījumus. Mēģināju visu, ko varēju. Taču lielāks iespaids ir viņa cilvēciskajam lūgumam. Atkārtošos vēlreiz - es nerīkojos kā kluba prezidents. Mēs joprojām būsim klubs, kas pareizi un kompetenti sūta savus puišus uz labiem čempionātiem," Šišhanovs uzsver, ka futbolists vēl lieti būtu noderējis klubam. "Pēc mača ar Liepāju mēs palikām Liepājā, komanda aizbrauca, un mēs ilgi runājām. Ļoti gribēju, lai viņš paliek līdz sezonas beigām. Vēl vairāk, varu teikt, ka ir virkne Krievijas augstākās līgas klubu, kas ar mani viņa dēļ nerunā, jo ziemā es viņu nocēlu viņiem no deguna gala uz Ventspili."

Aijeguns virslīgā aizvadīja divas ar pusi sezonas, kopumā laukumā izejot 70 mačos. Pirmajā sezonā viņš 20 spēlēs izcēlās ar sešiem vārtiem, otrajā 27 mačos spēlētājs jau izcēlās 13 reizes, bet šosezon viņa rēķinā 11 vārti, kas patlaban ir labākais rādītājs čempionātā. Viņš tikai par vienu vārtu tiesu apsteidza Darko Lemnajiču, kuram gan vēl ir visas iespējas izcelties turpmākajās virslīgas spēlēs.

Kopumā Aijeguns Latvijas čempionātā guva 33 vārtus, bet Eirokausos kurzemnieku rindās viņa rēķinā 12 spēles un trīs precīzi sitieni.

"Ja Tosins aizbrauks, varbūt jau šodien pēc mača mēs parakstīsim līgumu ar kādu citu futbolistu, kurš darbojas Tosina pozīcijā. Turam viņu prātā, un šodien pēc spēles būs pārrunas ar viņa aģentu. Esmu pārliecināts, ka šosezon mēs vēl neesam beiguši savu ceļu pretī čempionu titulam. Ja kāds mūs norakstīs, būšu tikai pateicīgs. Mēs vismaz grasāmies vēl pacīnīties."

Šobrīd ar 40 punktiem 24 mačos Ventspils ieņem trešo vietu turnīra tabulā un par diviem punktiem atpaliek no Rīgas Futbola skolas, kam ir spēle vairāk, un par desmit punktiem - no Riga, kam ir spēle mazāk par ventspilniekiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi